Bilgisayar Aniden Gitti

VolkaNaki
23-11-2010, 01:58   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj

Rutin bir şekilde bilgisayarımı kullanırken birden bire görüntü gitti siyah ekran oldu, hdd ışığı gitti, monitör yanıp sönmeye başladı ve bilgisayarda fan sesinden başka bişi kalmadı.Reset yaptım ama bişi olmadı, kapattım açtım yine aynı, bilgisayardan hiçbir ses, bip ekrana görüntü vs gelmiyor sadece fan sesi var bir de CD-Rom ışığı sürekli yanıp duruyor bilgisayarı açtığımızda CD var mı yok mu diye arar gibi.Şimd noldu bu bilgisayara durduk yere :S

casper3483
23-11-2010, 02:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

2 ihtimal geliyo aklıma 1.si windows çökmüş olabilir 2.si psu arızalanmış olabilir benim psu nun da fanı çalışıyodu ama pc yi çalıştırmıyodu sonra başka psu vardı elimde onu taktım çalıştı benim psu nun bozulduğunu öyle anladım tamirci de bozulduğunu onayladı fakat yaptırmadım yenisini aldım çünkü psu nun tamiri iyi bi fikir değil ilk hali gibi olmuyormuş bende yaptırmadım riske girilmez psu söz konusu ise..

Onuralp Yılmaz
23-11-2010, 06:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
922 mesaj
Alıntı: casper3483  
2 ihtimal geliyo aklıma 1.si windows çökmüş olabilir 2.si psu arızalanmış olabilir benim psu nun da fanı çalışıyodu ama pc yi çalıştırmıyodu sonra başka psu vardı elimde onu taktım çalıştı benim psu nun bozulduğunu öyle anladım tamirci de bozulduğunu onayladı fakat yaptırmadım yenisini aldım çünkü psu nun tamiri iyi bi fikir değil ilk hali gibi olmuyormuş bende yaptırmadım riske girilmez psu söz konusu ise..
Windows çökmüş olamaz. Çünkü çökse bile açılırdı pc NTDLR hatası falan verirdi.Sorun psu dan da kaynaklanıyor olabilir.

irfankeskin61
23-11-2010, 11:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

PSU gitse CD Rom ve fanlar nasıl çalışacak? Ekran kartında problem olabilir. Sen bunu bize soracağına tamire götür uğraşma, daha kısa sürede ve güvenilir çözüm bulursun.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 23 Kasım 2010 11:03
casper3483
23-11-2010, 12:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
114 mesaj
Alıntı: Onuralp Yılmaz  
Windows çökmüş olamaz. Çünkü çökse bile açılırdı pc NTDLR hatası falan verirdi.Sorun psu dan da kaynaklanıyor olabilir.
çok ayrıntılı ve net anlatmadığı için arkadaş görmeden yorum yapıyoruz haliyle  irfankeskin arkadaşta psu bozuksa hiç çalışmaz demiş ama ben bizzat yaşadım psu fanı çalışıyo fakat pc yi çalıştırmıyo ama ekran kartı da mantıklı bir ihtimal evet oda bozulmuş olabilir..