Merhaba Arkadaşlar benım casper bilgisayarım var anakartın tam ortasına takılı bir fan var ne oldugnu bilmiyorum.Baya tozlanmıstı sadece fanı cıkartıp ordakı tozları temızledım ve tekrar fanı taktıgımda ise bilgisayarı açıyorum ilk önce fan dönüyor duruyor.Sonra tekrar dönüyor döndükten sonra ise uzun bir bip sesi gelıyor.Nerde problem var anlıyamadım yardımcı olursanız sevnrm.
Bilgisayar Arızalı Acil Yardım.
İşlemci fanını sökmüşsün. Takılan ayaklarını mı kırdın diye baksana.
Dikkatli bir şekilde sök ve tekrardan tak hepsini. İnş. işlemciye bir zarar vermemişsindir.
kardeş demirden pervane gibi bir şey var onun etrafındada 4 tane siyah ayaklar var o 4 taneden 1 tanesi saglam degil onu yukarı dogru cektıgımde gelıyor gibi ama cıkmıyor.Hepsini tekrardan sök tak demissinde hiç sökülcek bir yer yokki nasıl cıkıcak o :D
Kardeş bir kere uzun 2 kere kısa ötüyor.Sonra tekrar 1 kere uzun 2 kere kısa. hep böyle
Ok yönünde çevirerek çıkaracaksın. Sonra takıp oturtturacaksın.
kardeş 6gb ram vardı benım pc de 2 gb olanını cıkarttım düzeldi.Suanda acılıyor pc ötme falan yok.Bu 2gb yı tekrar taksam yaparmı yıne
Cpu fanını yanlış taktıysan sorun olabilir. Yapamazsan bilgisayarcıya götür.
yok yaptım suanda pc açılıyor hiç sorun yokta su 2gb ramı taksam tekrar yaparmı diye soruyorum.
Benim anlamadığım olay şu bilgisayar açılmıyor, fan duruyor diyorsun ama bilgisayarı açtığında fan çalışmazsa çalışmasın amacındasın.
Bırak çalışmasın hatta sök birine ver işe yaramıyor demi o fan? Boşuna koymuşlar zaten.
Eğer o fan dönmezse ve yerine oturmadıysa sorunlar artacaktır. Bir gün oyun oynarken bir anda bilgisayarın kapanınca anlarsın. Eğer yapamadıysan git bir bilgisayarcıya yaptır. 10 TL anca alır.