Bilgisayar Çalışırken Mavi ekran da hata

HPQ-User
10-07-2010, 10:32   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

goongbo sormuş:
Evet Geçen gün birden bire windows ekranında iken mavi bir ekran çıktı (BIOS) ekranı değil, Bir Hata mesajı veriyordu kod lardan tam anlayamadım ama Hardware ile ilgili bir bölüm dikkatimi çekti. Bilgisayarı tekrar başlatım bir sorun görmedim. Bugünde VLC player dan bir film izleyecektim çalıştırdığım esnada ekran birden bire kapandı (ani kahverengi kırmızı vs renkler oluşarak) yine mavi ekran belirdi yanliz bu sefer boş hiçbir şey yazmıyordu. Kabloları tekrar çıkarıp taktım belki temassızlık vardır diye anca Kasayı açamıyorum garanti dışını çıkmasın diye acaba hardware lerden birinin kablosu gevşemiş veya çıkmış olabilirmi malum arasıra çarpıyoruz kasaya.

Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
İntel Q8400
4.00 Gb DDR 2 Ram
640 Gb HDD (paylaşımlı)
Ati Rodeon HD4650
MSI MainBoard

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; GTB6; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; InfoPath.2; .NET CLR 1.1.4322)

PCKoLiK BeRKaY
10-07-2010, 11:05   |  #2  
PCKoLiK BeRKaY avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
542 mesaj

Bilgisayar hata vermiş . Bunun sebebi hatalı bir davranış yapman . Bilgisayar da Windows ' u ciddi bir hatadan kurtarmış . Saygılarımla . . .

Craterus
10-07-2010, 20:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
881 mesaj

mavi ekran hatalrı genellikle ram lerden kaynaklanı rve ramler yerine oturmamış olabili rkulakçıklarını iyi takmamış olabilirisler zaten pc ni kendin haricinde bir başklası birleştirsdiyse ona güvenmeyin en iyi iş kendi yaptığın iştir içini açın kontrol edin yok açamam diyorsanız birleştirene götürün kontrol etsin kolay gelsin

IceManF1
10-07-2010, 21:36   |  #4  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Mavi ekran hatalarının birçok sebebi vardır.
Başlıcaları RAM hataları, sıcaklık yükselmesi, hatalı bir donanım sürücüsü ya da sürücü çakışması, virüs olabilir, güç kaynağı yetersiz gelebilir, son zamanlarda yüklediğiniz bir program ya da donanım değişikliği olabilir.

Tüm bu sorunların çözümü için şu adresteki yöntemleri deneyebilirsiniz.
https://www.chip.com.tr/forum/mavi-ekran-reset-donma_t103367.html