bilgisayar çok yavaşladı

HPQ-User
15-05-2008, 18:43   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

pansiyonara sormuş:
bilgisayarım çok yavaşladı.virüs taramalarını bir çok kez yaptım ayrıca online virüs de tarattım. bazı virüsler bulundu ve silindi ama yine de kalmış olabilir.donanım çakışması vb. durumlar yok.ie explorerı kaldırıp yeniden yüklemekle bu sorunu çözebilir miyim?teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
fujitsu siemens dizüstü bilg. 512 kb ram 40 gb hd. win xp home edition ver 2002, sp2 yazılım standart donanım

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 2.0.50727)

eolos
15-05-2008, 19:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj

kılasik bi sorudur bu bilgisayarım nedne yavaşladı bircok nedeni olabilir harddiskte asırı bilgi vardır virus olabilir (virus programın olsa bile ) ondan sonra sistemin yorulmus olabilir çünki yeterli bakımı yapmamıssındır bunların hepsi yavaşlama nedenidir

Banned
15-05-2008, 21:10   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Benim bu tür durumlar için görüşüm; En iyi çözüm formattır.Öncelikle tüm bilgilerinizi d diskine yada harici medyaya yedekleyin, sonara tüm donanımlarınızı tozdan kirden arındırın sonraısnda  basın formatı. Tüm yama ve sürücüleri kurulup güncelleşitmeleri de yaptıktan sonra g-host veya benzeri program ile birde imaj alın birdaha uğraşmayasınız diye bakın bakalım sisteminiz ne kadar hızlı ve farklı olacaktır.

Saatlerce sistem temizliği, virüs taramaları ile uğraşmaktansa format atıp yeniden kurulum yapmak daha kolaydır. En azından sonuç olarak sorunlardan kurtulmak garanti.Diğer türlü tüm uğraşlarınızın işe yaramama olasılığı yüksektir.