Bilgisayar Çökmesi

HPQ-User
15-06-2010, 11:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

PCuzmanı007 sormuş:
Bilgisayarım çok yavaş açılıyor internet explorer a çok yavaş giriyor format cd sini taktığımda bilgisayar donuyor klasörlere falan çok yavaş giriyor 10 dk sonra açılıyor

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp service pack 2
1gb ram
Bilgisayar Markası:Toshiba
Türü:Laptop

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)

Fatih_ARMAĞAN
18-06-2010, 15:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Ciddi bir ısı problemi ile karşı karşıya olmanız büyük ihtimal Cihazınızın Hava ve fan çıkışlarını yapabiliyorsanız Basitce acılan ram HDD kapaklarını açıp Kompresör vb. cihazla hava tutup temizleyin... Büyük ihtimalle sorunun ısı kaynaklı. Hava ve fan çıkışlarını güzelce temizleyip toz vb. pislikten arındırın.
Büyük ihtimalle çözüm olabilir..

HCelebi
20-06-2010, 12:41   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Aynı sorunu bende yaşamıştım bir zamanlar. Her hangi bir dosyaya tıkladığım zaman çok geç açılıyordu. Ardından da bilgisayara sürekli reset atıyordum. İngilizce yazılı bir kelime gelmeye başlamıştı ve artık bilgisayar da açılmıyordu. Sonradan öğrendik ki HDD yanmıştı.. :)

mancukya
20-06-2010, 14:44   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Laptop olmasina ragmen icerisine toz vsvs cekiyor bilen bir arkadasina yada parayla birine iyice islemciye kadar icini temizlettir islemci macunuda yenilettirmeyide unutma.

Diger konuda hala sp2 Xp kullandigina göre o makinede neler olduguda malum format atarken biosda cd dvd boot edeceksin yada boot menu äzelligi genelde Toshibalarda var o sekil boot ettireceksin donma yasamazsin format cdsi diye bir sey zaten yok isletim sistemi cdsi var onunlada format dedigim sekilde atilir.
Bazi konulardada bilmediginiz seyleri bilene yaptirmanin önemini kavrayin.