Bilgisayar bir uyandığında bilgisayar çökmüştü bios ekranında falan sıkıntı yoktu benimde ilk aklıma format atmak geldi tabii formatı attım bilgisayar sorunsuz açıldı ama oyunlarda çok düşük fps alıyordum bende harddiskte bi sıkıntı olduğunu varsayarak başka bi harddiske windowsu kurdum sorun gene düzelmedi tekrar söylüyorum bilgisayar düzgün şekilde çalışıyor fakat oyunlarda aşırı düşük performans alıyorum sorunu anlamadım donanımsal bişey olduğunu varsayıyorum.
Bilgisayar Çöktükten Sonra Oyunlarda Yavaşladı
Ekran Kartı (GPU) ayrıca bir işlemde çalışıyor olabilir. Siz, belki sürücüleri ve yazılımları birkaç defa aynen yüklemiş olabilirsiniz. Hatta, onboard dediğimiz anakartta ekran kartına ayrılan bellek (GPU) olarak ise yüksek seviye harcıyordur. Ekran kartınız şayet güncel ve günümüz teknoloji ise ("giriş-orta-pro") olarak 6 "PIN" güce ihtiyaç duyar. Siz 6+2 PIN olarak ekran kartını takmalısınız. Bundan başka ekran kartı sürücüleriniz çok eski olabilir. Yüklediğiniz söz konusu programlar, virüs yüklü korsan olabilir. Windows x86 değil, 64 bit x64 kullanılmalıdır. Kullandığınız Windows verileri şayet modifiyeli ve editli ise, lütfen orijinal veriler kullanan bir USB ya da DVD bulunuz.
sürücüleri tekrar tekrar kontrol ettim hepsi güncel ekran kartı modelim nvdia gt710 yanı güç kaynağından ayrı bi enerji vermemi gerektirmiyo cidden bilgisayarın eskiden cok rahat yaptıgı işi şuan yapamaması beni çıldırtıyo ilginiz için teşekkür ederim windows 10 u microsoftsun sitesinden indirim flashdiske attım yani oda orjinal .
Format için:
32 x86 bir işletim sistemi kurarak, max "2 veya 3 GB" RAM (Bellek) kullanabilirsiniz. Şayet bilgisayarınız destek bakımından x64 değilise , x64 bit işletim sistemi kurmayınız. Kurduğunuz x86 işletim sistemi ile %100 uyumluluk gösterebilir. x64 kurulduğunda, bütün güncel verileriniz ne zaman ki güncelleme gördüğünde bilgisayarınız o nispette ağırlaşır. Size tavsiyem: Windows 7 x86 bit
windows 7 kurdum fakat sorunum düzelmedi başka önerin var mıdır hocam ?