bilgisayar etki alanı

kasun
13-12-2009, 09:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

selam arkadaşlar bilgisayar etki alanından nasıl çıkarım birisiyle aynı ağdayım galiba bunu nerden bilirim yada nasıl iptal ederim  bilgisayarımda server var galiba bana yardım lütven

askinda
13-12-2009, 09:56   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Bilgisayarın adını değiştirmek bilgisayarı etki alanına katmak ve bilgisayar açıklaması eklemek için Sistem Özellikleri iletişim kutusundaki Bilgisayar Adı sekmesini kullanın. Bu sekmeyi bulmak için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın: • Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve Özellikler'i tıklatın.
• Başlat'ı tıklatın Denetim Masası'nı tıklatın Performans ve Bakım'ı çift tıklatın ve Sistem'i tıklatın.
• Başlatma ve Kurtarma bölümünde Ayarlar düğmesini tıklatın.
Bilgisayar açıklaması ekleme
Bilgisayar Adı sekmesindeki Bilgisayar tanımı kutusuna bir ad veya açıklama yazın ve bilgisayar açıklaması eklemek için Uygula'yı tıklatın.
Bilgisayar adını değiştirme ve bilgisayarı etki alanına veya çalışma gurubuna katma
Bilgisayar adını değiştirmek ve bilgisayarı etki alanına veya çalışma gurubuna katmak için Bilgisayar Adı sekmesinde Değiştir'i tıklatın ve Bilgisayar adı: iletişim kutusuna bilgileri yazın. Etki alanı üyeliği değiştiğinde birincil Etki Alanı Ad Sistemi (DNS) sonekini değiştirmek için Tümü düğmesini tıklatın.

Windows XP Home Edition etki alanlarına katılmak üzere tasarlanmamıştır yalnızca çalışma gruplarına katılır. Etki alanlarına katılmak için Windows XP Professional sürümünü kullanın
Ağ Kimlik Sihirbazı
Bu görevleri nasıl gerçekleştireceğinizi bilmiyorsanız yardımcı olması için Ağ Kimlik Sihirbazı'nı kullanabilirsiniz. Ağ Kimlik Sihirbazı'nı başlatmak için Sistem Özellikleri iletişim kutusunda Ağ Kimliği'ni tıklatın. Bu sihirbaz Windows XP'de yenidir. Bu sihirbazla bilgisayarı çalışma grubuna veya etki alanına ekleyebilirsiniz. Sihirbazda ileri ve geri girmek için Geri ve İleri düğmelerini kullanın.