slm arkadaslar..arkdaslar benım bılgısayarım gec acılıyor neden acaba.bır bılgısı olan varsa yardımcı olabılır mı acaba?
bılgısayar gec acılıyor
bunun pek çok sebebi olabilir bildiğim kadarıyla
daha ayrıntılı yazmalısın bence.başlangıçta çalışan bazı programları kapatabilirsin hızlanması için.yada çok uzun süre kullanılmış ve programlar pc yi kasmış ise formatlayıp tazeleyebilirsin sistemi.
Aslında buna benzer bi sorunum vardı benimde bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
pc abartısız xp işletim sistemi 2 dk. bekliyordu açılır ken.bazı ayarlarını yaptım.olmadı formatladım olmadı.hdd 2 bülümlüydü sistemin kurulu olduğu dizini değiştirdim olmadı.sanki hdd yi okuyamıyor gibi geldi bana.sistem açıldıktan sonra gayet güzel çalışıyor yalnız.hdd nin bozulmuş okuma sorunu verdiğini düşündüm en sonunda ama bu nekadar doğru bunu bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
SENA__Aslında buna benzer bi sorunum vardı benimde bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
pc abartısız xp işletim sistemi 2 dk. bekliyordu açılır ken.
hdd pio ya geçmiştir yoksa öyle 2 dakika açılmayı beklemek pc ağzına kadar program yüklü bile olsa mümkün değil.
aygıt yöneticisinden hdd ni dma ya çevir olmuyorsa biostan önce dma yı aç, hdd kablonu da hızlı bir kabloyla ata100 veya 133 ile değiştir. (tabi bunları sata kullanmadığını düşünerek yazıyorum)