bilgisayar gürültüsü

HPQ-User
06-02-2008, 23:31   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ecem sormuş:
merabalar... benim bilgisayar casper marka, fakat çok gürültülü bir bilgisayar.servisine sordum normal dediler.benim emmoğlu çok ucuza toplama aldı, benimkinden daha az ses çıkıyor.bir de geçenler de crea nın çalışır halini gördüm.hiç ses çıkmıyordu.çok sasırdım.bu gürültüyü nasıl yok edebiliriz.yardımcı olursanız sevinirim....

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
pentium duo 2.80 işlemci. 512 ram. ekran kartı nvida 7300 geforce.  200 gb sd.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Media Center PC 4.0; .NET CLR 2.0.50727)

swordmaster_65
07-02-2008, 00:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,176 mesaj

Bu asırı ses fanların tozlanmasından kaynaklanıyor olabilir sesi kesmek için kasayı acıp fanları yaglayıp temzileyip tekrar takmak sesi azalmasını saglıyacaktır.
Kasayı actıktan sonra en yüksek ses nerden geliyor diye bakıp o bölgyede müdahale edebilirsiniz tabiki.

omer_6134
07-02-2008, 01:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Bu gürültü herkesin sorunlarından. Öncelikle kasanı tozlardan kurtar. Swordmaster'a katılıyorum. Fazları yağla.Tozdan dolayı eski verimini kaybetmiştir. Kasadaki tozları temizle sonra tekrar yerine tak.Eminim ses biraz olsun azalacaktır.Kasa'nı sık sık temizlersen iyi olur.
Daha sonra Ccleaner programını kullan. Harddisk'inde biraz yer açacaktır. Harddisk'in dolu olmaması sessiz çalıştırabilir bilgisayarı.

Arka planda çalışan program sayısı ne kadar fazlaysa o kadar sesli çalışır bilgisayar.Bu yazılımların her biri bellek ve işlemci gücü harcar. Buda bilgisayarın yorulmasına neden olur.

Son Düzenleme: omer_6134 ~ 07 Şubat 2008 01:20
overclock35
07-02-2008, 02:49   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

evet bu ses olayı ile ben çok uraştım sölediklerimi dikkate almanı tavsiye ederim enbait bir çözüm fan hız kotrolü yapan  fanmate denen küçük cihazlar var 3 lü olanından almalısın fanlarını bununla hızını kese bilirsin yanlız hız kestin için içerdeki sürkülasyon azalıcaktır bunuda ek fanla gider ayrıca söledin ses çok yüksekse işlemci fanı yada diğerlerinden biri içerden  kablolara değiyor olabilir afif sürtünme yapar aç konrol et böyle diilse fanları elle sırasıyla durdur  ve en çok ses hangisinde geliyor kotrol et çok sesli buldunu yine başka bir sotucu çözümü ile sustura bilirsin ayrıca kasalarda bulunan fanlar çok kalitesisoluyor genelde hatta özellikle aldın fanlar bile nasıl söylesem balanslılar fanda ki yaprak uyumu dönüşlerdeki stabilite çok önemli böyle fan bulmak zor maddi açıdan imkanın varsa onu bir sinek kadar sessiz yapa bilirsinUykulu bunu garanti ederimGöz kırpma

Borga-x
07-02-2008, 08:46   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

En guzelı bozuk fanı tespıt edıp yerıne daha kalıtelı bır fan takmak olmalı.