arkadaşlar beinmi sistem şöyle,aopen es50 kasa,msi neo2 anakart,radeon9600xt ekran kartı,p4 3.0ghz 1mb işlemci 512 mb ddr ram,samsung dvdrom ve asus dvd-rw.
topraklama olmayan priz kullanıyorum,ve üçlü fişi prize taktığım da ufak bi kıvılcım çıkıyo,bunun kasaya veya herhangi bir bilgisayar parçasına zararı olurmu yoksa bu tarz bi kıvılcım cikması normal mi.Mesela ekran kartı fanımdan gürültü çıkmaya başladı,bu aşırı elektrikten kaynaklanan bi arıza olabilirmi.Prizlerin topraklamalı mı olması gerekir veya bu konfigürayonda bir bilgisayara güç kaynağı almalıyım,güç kaynağının görevi nedir?Biraz aydınlatırsanız çok sevinirim.Herkese şimdiden çok teşekkürler.
bilgisayar için topraklama prizmi lazım?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Valla prizden elektirik cıkması hic hayra alemet degil.Bence en azından o üçlü fişini hemen evde bulunan bir topraklı pirize takman.Voltaj oynamaları yüzünden gecen bir arkadasım anakartı gitti.Kasasıdaki güc kaynagı iyi olmasına ragmen anakart gitti.Soyle dusun buzdolabi camasır makinası gibi (pahalı :) aletleri niye topraklı pirize illa takılır ki?
Bilgisayarlarda güvenlik yönünden en önemli noktalardan biride topraklı prizlerdir ülkemiz de voltajı belli olmayan elektrik akımları sıkça karşılaşılan bir sorun bu tehlikenin önüne geçilebilmesi için topraklı şart...
Benzer bir sorun bende de var. Bende prizden kıvılcım çıkamsının yanı sıra arada fişi prize taktığımda sigortada atıyor. Bu sorunumu çözmek ise biraz zor şimdilik. Çünkü evde toprak hattı yok ve bende toprak hattı yaptırmak zorunda kalacağım. Bu nedenle şimdilik biraz oyalanıyorum. Umarım bu süre zarfında bilgisayarıma bir hadar vermez.
Bence prizlerin topraklı değilse ve bide kıvılcım çıkıyorsa hiç bilgisayarı açma derrim.geçen gün ev arkadaşımın bilgisayarı yandı benden demesi hemen evi toprak kablo çektirdik.şimdi hiç bir sorun yok içimiz de çok rahat...
kesinlikle topraklı priz olması senin yararına.
toprakl1 prizlerin amaci fazla elektronu topraga aktarmak degil mi. Ayn1i seyi goruyor bu kivilcim da. Kivilcim cikmasinin esas nedeni fazla elektronlarin hava ile temas etmes sonucu anlik parlamalar yapmasi. (Nasi ama oyle bilimsel anlattim ki ben bile inanacaktim neredeyse.)