zoqqa sormuş:
Geçtiğimiz aylarda bilgisayarıma genel bir temizlik için format atmış ve devamında tüm sürücüleri eksiksiz yüklemiştim.Bunu daha önce bir kaç kez yaptığım halde herhangi bir sorunum olmamıştı, yani ilk kez yapmıyorum.Ancak bu kez bilgisayar Windows ekranında anlık duraksamalar gösteriyor.Mouse'ün cursor'ünü masa üzerinde daire biçiminde eksenler çizerek çevirdiğim zaman bir yerlerde takıla takıla devam ediyor.Mp3 ve Media player uygulamalarında da görüntü ve ses de kesilmeler meydana geliyor.Ancak bir süre sonra, yavaş yavaş görüntü ve sesler akıcı bir hal alabiliyor.Taa ki herhangi başka bir pencere de başka bir işlem yapmaya başlayana kadar.Bu durumda tekrar kesintiler oluyor.Fakat CD-ROM veya USB bellek üzerinden açtığım media player uygulamalarında bu sorunla pek karşılaşmıyorum.Ayrıca Football Manager 2008 oyunun 2D maç motorunda hiç bir kesinti olmuyor ve sorunsuz çalışıyor.Fakat Windows kısayol tuşuna basarak masa üstüne dönüp tekrar oyuna geri döndüğüm zaman bu duruksamalar oyunda da oluyor.Tüm driverler'ı eksiksiz yüklediğime eminim ve defalarca kontrol ettim.Yönetimsel araçlar menüsünden herhangi bir birimin doğru çalışıp çalışmadığına da baktım ancak bir sorun görünmüyor.Sistem bilgisinde her şeyin düzgün çalıştığı ve sürücülerin eksiksiz olduğunu söylüyor.DirectX'in "dxdiag"'ı içinden yaptığım tüm performans ve ses testlerinden başarıyla geçiyor, görüntüleri akıcı sesleri de kesintisiz gayet düzgün veriyor ancak aynı şeyi media player uygulamalarında yapamıyor.Henüz sorunumun neden kaynaklandığını bile bilmiyorum.Ya işlemcimin düzgün çalışmadığından yada sabit diskimden şüphe ediyorum ancak ana kart'dan da kaynaklanıyor olabilir, ya da hiçbiri.Çok çaresizim ve çok uzun zamandır bu sorunumu düzeltmeye çalışıyorum ama hep aynı yola çıkıyorum.Ve sizden yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
WIN XP PRO SP2
ASUS RS482M4-IL O/B Ana kart
AMD Athlon 64 939p 3000+ İşlemci
ATI Radeon XPRESS 200 Series O/B Grafik İşlemci
1 GB DDR-RAM 400 Mhz Hafıza
80 GB SAMSUNG SP0802N Sabit Disk
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3