Kardeş yolladığın resimlere baktım senin sıcaklık göstergesini görünce bende merak edip kendiminkine bakayım dedim "Aman Allahım!" bakmaz olaydım...Anakart sıcaklığı bitirdi beni..!Anakart:93-94 derece.Diğerleri yine iyi ;
CPU:34 Derece (Çekirdek 1:57 Çekirdek 2:57)
GPU:46 Derece
Anakart : Öncelikle senin anakrtın ısısı gayet normal.Benim anakartta kullanılan pasif soğutucusunun malzemesinin alüminyum olduğu konusunda bile şüphelerim var.Her ne kadar ısı dağıtıcı yapraklarıda olsa işlemci fanından fazla yararlanamıyor.Yani boyutunun hakkını veremiyor.
GPU : Bende Ati Hd2600 var ve bu kartın sürücüsünde ( Ati Catalyst Control Center) bakıyorum 46 dereceyi gösteren bir gösterge var bu göstergede 12 tane çubuk var.Vede 46-47 dereceyi gösterirken Çubuk daha 3-4 te.Yani sıcaklık 60 dereceye çıksa çubuk 6-7, 75-85 derecede artık çubuk iyice kırmızı çubuklara gitmeye başlayacak ve 10-11-12 falan gösterecek sanırım.Yani Gpu sıcaklığın biraz fazla.Kullandığın ekran kartında yani 7100Gs'de kendi fanı olması lazım.Bakınız ;
Şahsen benim Gpu'da kendi fanı olmasa sıcaklıklar pekte düşük olmayacak.Ben Crysis'e giriyorum ve oynarken Gpu sıcaklığıma bakıyorum 49-52 arası birşey.Yani şu ana kadar bırakın 85 dereceyi 55 dereceyi görmedim..Yani Gpu ile ilgili sıcaklık sorununu çözmen lazım.Normalde 65 derece o kadar kötü değil ama cod4'te 80-85 biraz fazla.
CPU : Şu an benim ki 35-37 gösteriyo ama çekirdek 1 ile çekirdek 2 55-56 derece.Yani Cpu sıcaklığı kritik noktaya ulaşmamış.Bence Cpu sıcaklığı 80 dereceyi yada 70 dereceyi bulmamalı.60 derece o kadar sıkıntılı bir rakam gibi gelmedi bana 3.4 ghz bir işlemci için.İkincisi eğer cpu sıcaklık sorununu çözmek istiyorsan kasaya bir fan daha takma gibi girişim yanlış değilmi ? Bunun için Cpu üzerindeki soğutucu yerine piyasada görebileceğin işlemciyi donduracak soğutucular alırsın.SYCTHE INFINITY gibi Bakır taban alimünyum gövde bir soğutucu mesela...Sanırım soğutucu işlerinde kafan karışmış,Sana bir açıklama yapmak istiyorum ;
Anakartlarlarda aktif olarak soğutulan işlemciyi saymazsak en çok ısı üreten bileşenler kuzey ve güney köprüleridir.Bu kadar sıcak olmasının sebebi çoğu anakart üreticisinin maliyetten kaçınarak bu bileşenleri soğutmak için ürettiği son derece basit ve etkisiz pasif soğutuculardır.Anakart ısısını düşürerek sisteme serinlik sağlamak istiyorsanız ; Kuzey ve güney köprülerinde Thermalright Hr-05 gibi kaliteli saf bakır ısı dağıtıcı yapraklı pasif soğutucu kullanmak.
Cpu'da ise üzerinde bulunan aktif soğutma sisteminin yeterliliğinden şüphelenebilirsin.İyi bir Cpu soğutucusu bence ısıyı iletebilecek kaliteli yapraklara sahip olup üzerindeki kaliteli ve yeterli fan ile bunu soğutabilmeli.
Diğer yandan güç kaynağının fanı ve işlemci soğutucusunun sadece kendisine yarar sağladığını düşünürsek kasa için tek kalan kasa fanı.Bu yüzden bu fanın gayet kaliteli olması gerek...