Bilgisayar kapandı, tekrar açılmıyor.

exper123
10-12-2013, 01:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Arkadaşlar merhaba,

Benim Harddisk'de sorun vardı. Yani sorun vardı dediysem yaklaşık 1.5 yıldır bu sorun var. Ara sıra ekran donuyor bilgisayar mavi ekran veya reset atıyordu. Ama yinede kullanılıyordu. Hatta bazen 1 ay hiç sorun çıkarmadığı bile oluyordu. Neyse bugün aniden dondu ve bilgisayar reset attı. Reset attıktan sonra monitöre ekran hiç gelmiyor, ama bilgisayarın fanları falan çalışıyor. Nasıl bir sorun olmuş olabilir? Ayrıca ilk açılıştaki tık sesi geliyor. Bazı power kablolarını ve HDD kablolarını söküp tekrar taktım. Ama işe yaramadı. Uzun zamandır bu şekilde kullanıyordum. Artık alışmıştım diyebiliriz. Sizce ne olmuş olabilirde bilgisayar bu haldedir + çözüm önerileriniz nelerdir.

Not: Sıcaklık değerlerinde bir sıkıntı yoktu. Yani bilgisayarı kullanırken yaklaşık 4 ayrı programla test ederim. Bu şekilde sorunlar olduğundan bu işleri sürekli takip eder olmuştum. Fakat aşağıda işaretlediğim anakartın üzerindeki(ismini bilmediğim şey) bölüm acayip ısınıyor. Kapandıktan sonra böyle oldu.

mhmt06
10-12-2013, 03:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

monitörü on borda tak

exper123
10-12-2013, 13:38   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj

Ekran kartını çıkartıp BİOS varsayılan yapıp çıktım direk. Açıldı yani şuan. Şimdi ne yapmam lazım. Ayrıca bu şekilde kullanmak bilgisayara zarar verir mi? Sıcaklık değerleri çok çok normal durumda şuanda. Update hemen güncelleme yaptı taa 2009 yılına ait.

Dxdiag ve bir programda ekran kartının 256MB ve 128 bit olduğu ve ayrı bir sadece GPU üzerine olan programda ise 8MB olduğu yazıyor :D

Son Düzenleme: exper123 ~ 10 Aralık 2013 13:48
mhmt06
10-12-2013, 14:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

neden zarar versinki herkes ekran kartımı kullanıyor.
eski ekran kartının driverini program ekle kaldırdan aygıt yöneticisinden  kaldır diycem ama sorun yoksa hiç değme. onbordu ilgilendiren bişeyi silebilirsin
ekran kartın arıza yapmış diycem ama başka bir pc de denemeden emin olma.
çünkü psu nun arızalanıp yetmemiş olma ihtimalide var, anakart slotunun arıza yapmış olma ihtimalide var.
bu şekil kullanmaya devam et, ekran kartını başka bir pc de dene bozulduğundan emin ol.

exper123
10-12-2013, 14:35   |  #5  
OP Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: mhmt06  
neden zarar versinki herkes ekran kartımı kullanıyor.
eski ekran kartının driverini program ekle kaldırdan aygıt yöneticisinden  kaldır diycem ama sorun yoksa hiç değme. onbordu ilgilendiren bişeyi silebilirsin
ekran kartın arıza yapmış diycem ama başka bir pc de denemeden emin olma.
çünkü psu nun arızalanıp yetmemiş olma ihtimalide var, anakart slotunun arıza yapmış olma ihtimalide var.
bu şekil kullanmaya devam et, ekran kartını başka bir pc de dene bozulduğundan emin ol.

Yardımcı olmaya çalışıyorsun, teşekkürler. O kadarda cahil değilim ayrıca :D Biliyorum sürücüleri falanda zaten ekran kartının sürücüleri yok şuan. Aygıt yöneticisine baktım. Sadece bununki var ekran kartının ki yok. 3 tane sürücü programım var. Hepside en iyilerinden ama bunun sürücülerini sadece update buldu. 2009 yılına ait sürücüler. Bunun güncel sürücüsü varmıdır acaba. Ayrıca şu ekran kartını tekrar deneyeceğim. Sok-tak işe yarayabilir :D

exper123
10-12-2013, 16:46   |  #6  
OP Taze Üye
7 mesaj

Sök-tak işe yaradı. Şuan çalışıyor ekran kartı. Sanırım bide power biraz yetersiz kalıyor. O yüzden zamanla bu sıkıntılar olabiliyor.