antares67 sormuş:
Bilgisayarım kapanmaya, vista home basic yükledikten sonra başladı
İlk başlarda yazılım hatası olabilir diyordum, çümkü vista yüklemesinin sonunda bilgisayar hata verip yeniden başlattı. Daha sonra bilgisayarı kapatmak istediğimde başlat menüsünden kapatamıyordum. mavi ekran çıkıp %100e kadar sayıp tekrar başlıyordu. Xp yedönmeyi denedim fakat format sırasında bilgisayarım kapanmaya başladı. sistemi ancak daha önceden acronis true image ile aldığım disk kopyasını yükleyerek geri getirebildim. ve uzun süre format atamadım kapandığı için. Kapanma olayı sadece formatta değil sistemi kullanırken de oluyordu. film izlerken, müzik dinlerken ve özellikle oyun oynarken. Örneğin counter oynayabilmek için grafik ayarlarını software seçmek zorundayım. hardware olduğunda çok az hareketten sonra kapanıyor. Kasadan bir ses geliyor ve kapanıyor. Diğer pek çok oyunda da böyle. grafik kartına yüklenildiğinde zorlanıyormuş bir ses gelmeye başlıyor ve bilgisayar kapanıyor, güçten çekilmedikçe açılmıyor.Ekran kartımda fan yok pasif soğutucusu var. İlk olarak grafik kartından şüphelenmiştim fakat bilgisayarı açmak için güçten çekmek zorunda olduğumuz için kasadaki güç kaynağından da şüpheleniyorum. Tam olarak sorun nerde bilmiyorum.Belki de başka bir donanım. yardım ederseniz sevinirim.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows xp pro
İntel p4 3.0 işlemci
Asus p4p800sx anakart
sapphire ati radeon 9200se
Creative sound blaster 7+1 live ses kartı + creative sbs 560 hoparlör
LG cd-rw+Nec dvd-rw
Feel Hurricane2 kasa (55o watt beraber geldi)
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0