bilgisayar kendiliğinden reset atıyor

HPQ-User
18-04-2008, 22:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

resap sormuş:
merhabalar. bir arkadaşın bilgisayarı(xp sp2 yüklü) masaüstü ögeleri görünür görünmez kendiliğinden reset yapıyor. Bilgisayar ilk açılışta mavi ekranda disk denetlemesi yapıyor ve herhangi bir sorunla karşılaşmadan windows ekranına geçiyor. masaüstüne gelince resetliyor. xp cd'den onarayım dedim, boot ekranında kur dosyaları yüklenirken bazı dosyalar(şuan isimleri aklımda değil) bulunamadı yeniden başlatın uyarısıyla karşılaştım. 3 defa denedim olmadı 3.den sonra hiç boot olmadan xp ekranına geçiş yaptı. cd rw şüphelendim ama vaktim olmadığı için bakamadım. problemin çözümü için olası ihtimalleri paylaşırmısınız. şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Bilgisayarı açamadığım için net bilgi veremiyeceğim ama ilk açılışta gördüğüm kadarıyla 512 mb ram ve 256 mb ekran kartı var

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; InfoPath.2; .NET CLR 2.0.50727)

crixallis31
19-04-2008, 01:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj

Muhtemelen açılışta okuyamıyor bir yeri o buna neden oluyor buna
1-onarmayı dene xp cd'si ile
2-diski denetlemeyi dene chkdsk
3-mbr'yi yeniden yazmak düzeltebilir
aklıma başka çözüm gelmiyor düzelmezse arkadaşlarında çözümü yetersiz gelrise format kalıyor.Umarım ona gerek kalmaddan düzelir.

K.A.Y.A.H.A.N
19-04-2008, 08:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Nasıl sistem detaylarını yazmaya çalışın [*<]

huzuristan
30-01-2010, 10:29   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

merhabalar

aynı sorundan bende muzdaripim. Format atma gibi bir seçeneğimiz yok, önemli bilgiler ve programlar var. nasıl aşabiliriz bu sorunu lütfen birkaç çözüm yolu önerin. Teşekkürler!