Bilgisayarımı alalı bir ay oldu ama bilgisayarım kendi kendine açılmaya başladı.Sürekli olmuyor ama kafasına göre açılıyor ben yurtta kalıyorum ve landan internet bağlantısı alıyorum acaba o yüzden mi ?Kime sorsam reset atan bilgisayar duydum ama kendiliğinden açılanı duymadım diyor.Duyan bilen arkadaslar varsa bi yardım etsin lütfen.
Bilgisayar Kendiliğnden Açılıyor!!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ben kendılıgınden acılan duymadım ama kendılıgınden acılan bir bilgisayar yapmak cok kolay senın de problemın bu bence bıosta oynamıssın ve saat ve tarıh gırmıssın (enable) yapmıssın...O an bılgısayar acılıyor.
Gerçekten çok acayip bir olay dediğin gibi var yani kendiliğinden açılan bilgisayarı bende ilk defa duyuyorum ama senaya katılıyorum büyük ihtimal sorun biostandır
Kesinlikle ordan mesela ayın bu gününde bu saatinde açıl komutu verebilrsin.Veya her sabah açılmasını isteyebilirsin.
Wake On Lan ayarı Biostan açık olabilir.Az bir ihtimal ama böyle bir ihtimal var....Ayrıca benim kasanında şöyle bir anormalliği vardı düzeldi....Evin telsiz telefonu bilgisayara 2m mesafede yakınas telfeon çaılnca bilgisayar açılıyordu....Sebeb belli değila ama böyle gariplikler olabliyor...
bilgisayar bazen açılıyo ben kapatıyorum 2-3 saniye geçmiyo yine açılıyo.Sizin dedikleriniz bu durum içinde geçerli mi?Yani belli gün veya saat de açılması ayarını yanlışlıkla değiştirmiş olsam ki hiç dokunmadım böyle 2 kere üstüste açılabilir mi?Bu arada ilginize teşekkürler.
alıntı:
Gönderen : Diablo50Wake On Lan ayarı Biostan açık olabilir.Az bir ihtimal ama böyle bir ihtimal var....Ayrıca benim kasanında şöyle bir anormalliği vardı düzeldi....Evin telsiz telefonu bilgisayara 2m mesafede yakınas telfeon çaılnca bilgisayar açılıyordu....Sebeb belli değila ama böyle gariplikler olabliyor...
dediğiniz gibi wake on lan ayarı enabled da duruyodu disable yaptım şimdi bekliyip göreceğiz bakalım açılacak mı?Teşekkürler herkese.
Bende başka bir açıdan bakıyım milletin bilgisayarları hayatta açılmıyor sen kıymetini bil ve açıldıkça da mis gibi oyun oyna tadını çıkar hayatın ya hiç açılmasaydı:))
değilmi yeni yıla giriyoruz valla relax olalım :))))))))))
Diablo50 'nin dediği gibi "Wake On Lan" ayarı "enable" ise bu olabilir.Eğer "disable" ise sorun büyük ihtimalle power'dadır ve/veya power düğmesi takılıyor olabilir.