Arkadaşlar;
Size belli başlı sorunlarımı söyleyeyim, sizde bu sorunun hangi parçadan kaynaklandığını söyleyin.. :)
- Bilgisayar bir gün çöktü, kalsik ''mavi ekran'' geldi ve format atmaya ÇALIŞTIM.. Tam format atarken; ya yarıda kesiliyor ''xxx.xxx eksik yada okunamyor'' diyordu, ya harddisk NTFS olarak biçimlendiremiyordu.. En az yüz kere format atmayı tekrar tekrar denedim, hep aynı sorun oldu. Acaba CD-ROM okumuyormu format CD'sini diye arkadaşımın CD-ROM'unu aldım ondan denedim. Yine aynı durum oldu.. Sonra acaba CD'mi bozuk diyerek 3 format CD'si daha denedim, yine aynı sorun.. Sonra aklıma cinlik geldi, formata başlarken harddiski FAT dosyası olarak şekillendirdim ve harddiski 2'ye ayırdım.. C:/ bölümünü 20 gb, D:/ bölümünü 60 gb yaptım.. İnanırmısınız 1 saniyede şekillendirdi harddiski. :) Sonra formatı attım, attıktan sonra belli başlı programları yükelemye uğraştım, bilgisayarın driver'larını filan yükledim.. Ama D:/ ' çalışmıyordu, yani oraya bir şey atamadım.. Başta sorun yok gibi gözüktü.. 20 gb ile yaza kadar idare ederim diye düşündüm .. :) Sonra belli sorunlar ortaya çıkmaya başladı:
- Power tuşunun yanındaki kırmızı ışık(sanırım harddisk'le ilgili bu ışık) bilgisayar'ı açarken, bilgisayar'a herhangi bir şey atarken, bir şey yüklerken yani kısacası harddiskte veri-alışverişi yaptığım her zaman kitleniyor, ışık yanık kalıyor ve tam harddiskin olduğu yerden ''TIK'' diye sesler geliyordu.. Bu sırada bilgisayar kitleniyor, mause oynatılmıyordu bile..
- Ne zaman bir şey yüklesem yada ne zaman bir program açsam; bilgisayarın sağ alt ikonların bulunduğu yerde bir ünlem işareti çıkıyor ve ''Açmaya çalıştığınız dosya bozuk veya hasarlı , lütfen CHKDSC (check disk) hizmetini başlatın'' diyordu.. İstisnasız her şeyde bunu yapıyordu.. En ufak bir resim açamaya çalıştığımda bile bu oluyordu.. Başlat/Çalıştır deyip chkdsc hizmetini başlatıncada hiç ilerlemiyordu :)
- 20 gb'lık C:/ dolmasına az kaldığında bilgisayar kendi kendine tüm verileri siliyor ve bilgisayarımda hiç bir şey kalmıyor :) Masaüstünden tüm simgeler gidiyor, harddisktende siliniyor.. Canının istediği bir kaç şeyi bırakıyor :)
- Bu sorunların yanında haliyle bilgisayar çok yavaşladı, bilgisayar boışken bile mause sürüklediğimde donabiliyor..
Şimdi sorun kesinlikle Harddisktemidir? Ayrıca benim harddikim IDE. Bir Sata2 500 gb harddisk ile bir IDE 80 gb harddisk markaları aynı olmasına rağmen aynı fiyat 92 TL Vatan Computer'da.. Sata 2 olmasa bile Sata girişli harddiskleri çalıştırmazmı benim bilgisayarım? Fiyatlar arasında uçurum var çünkü ..