Oyun oynarken veya internetten bir şeyler izlerken bir anda bilgisayar kitleniyor.Mouse oynamıyor, Görev Yöneticisi Açılmıyor.Ekran öyle olduğu gibi kalıyor.Mecburen reset atıyorum ve tekrar açılıyor normal bi şekilde.Ama 15dk geçmeden tekrar kitleniyor.
Bilgisayar kilitleniyor ansızın
Çok yüzeysel anlatmışsın. Bu kadar bilgiyle millet ancak sallama tahmin yapar. Sorun donanımsal da olabilir yazılımsal da. Sistem özelliklerin nedir, işletim sistemin nedir, adam gibi çalışan bir antivirusun varmı, driverları düzgün kurdunmu güncelledinmi, aygıt yöneticisinde sorunlu aygıt varmı ve daha uzar gider.
Sistemim baya eski bişey o yüzden yazmaya lüzum yok
Nod32 kullanıyorum.Güncel sürüm
Driver kurulumunda bi sorun yok, sorunlu bir aygıtta yok
Sadece oyun oynarken ya da birşeyler izlerken oluyor bu durum..Onun dışında gayet normal çalışıyor
Ok anlaşıldı. Oyun ve filmlerde sorun çıkarıyorsa ekran kartın zayıf kalıyor. Anakartına uygun şöyle orta yollu bir ekran kartı al işini görür. İşin içine oyun girdiği için İşlemci ve Ram de lazım ve yetersizse birde PSU. İşin özü yeni bir sistem al onuda çöpe at.
Arkadaşın dediğine katılıyorum. Sistem eski diyorsun ve sadece oyun oynarken yada birşey seyrederken diyorsun. Bu da bizi yetersiz sisteme götürüyor. Sistem çok eski değilse ekran kartı ve ram biraz daha eskiyse işlemci tabi bunları montajlayacan uyumlu hızlı bir ana kart eh bunların çekeceği enerjiyi karşılayabilecek PSU yani yeni bir sistem....