Yeni bir bilgisayar toplamaya çalıştım bilemiyorum ne derece başarılı oldum ama. Tek endişem birbiri ile uyumsuz ve performansı düşük bir donanım seçme korkusu. Seçtiğim donanımlar hakkında görüşünüzü belirtirseniz çok sevinirim malum az para vermeyeceğiz hiç olmazsa ağız tadı ile kullanabilelim. Aşağıda konfigürasyonu veriyorum.
Anakart :P5W DH DELEXE ASUS DİGİTAL HOME SERİSİ
Ram :1 GB 667 MHZ DDR 2 KİNGSTON
İşlemci :E6400 2,13 GHZ 1066 MHZ LGA775 CORE 2DUO
Hdd :250 7200 RPM 8 MB CACHE,NCQ, SATA2 SAMSUNG
Ekran Kartı:512 mb,7600 Gs,PCI-Ex,TV-OUT DVI,SLI
Kasa:550 WATT 4 FANLI,MAVİ IŞIKLI SİYAH-GÜMÜŞ 2 MOTOR GÜÇ KAYNAĞI
Monitor:HYUNDAI 17" L72D SIYAH GÜMÜŞ 8 MS DVI LCD MONİTÖR
TV Kartı:FLY MODEL DİGİTAL TV(DVB-S) ANALOG TV VE RADYO ALICISI
Speaker:CREATIVE INSPIRE P5800 5+1
DVD-RW:LG GSA-H12N
Klavye-Mouse Seti:A4 TECH PS/2 Q TR KLAVYE MOUSE ANTİ -RSI RF KOBLOSUZ SET
Bilgisayar Konfigürasyonu
eger oyun oynamak istiyorsan daha iyi ekran kartina ihtiyacin var. ya da daha sonra DX10 icin ekran kartini yenileyebilirsin. sistemine gercek 400watt kasa yeterli gelir. 550watt adi PSU lara aldanma.
Sen ne önerirsin peki ekran kartı olarak ve konfigürasyonu nasıl buldun?
8800 gtx almani oneririm eger 2 , 3 ay beklersen dx10 luk yeni g force alabilirsin simdilik 70 milyonluk idare eden bir tane al 3 ay sonra en krali ile degistir derim eger bekliyeme diyorsan 8800 gtx al derim .Bence 10 yil oyunlari high grafikte oynarisin 8800 ile :);)
GeForce 8800 GTX :
Kod Adı: G80, 90 nanometre teknolojisi
128 Evrensel Tarayıcı Birimi (Universal Shader Units), 64 Doku Birimi (Doku Birimi), 24 Izgara İşleme Birimi (ROP)
384-bit bellek veriyolu
575 MHz çekirdek, 900 MHz DDR (1800 MHz etkin) Bellek
8800 GTX'den kısaca bahsetmeye kalkarsak sadece şu anda dünyanın en hızlı kartı olduğunu söylememiz yeterli olacaktır. Buna bağlı olarak, aynı zamanda dünyanın en pahalı kartı olduğu da sizi sakın şaşırtmasın.
Elbette ki 8800 GTS yaklaşık 150 Dolar kadar daha ucuz fakat dürüst olmak gerekirse bu kart her kişinin gönlüne taht kurmuş durumda. "En iyisi benim olmalı" diyecek kadar istekliyseniz ve yeterince paranız varsa, 8800 GTX bunun için biçilmiş kaftan.[650-750Dolar]
Egemengiga benim monitoru onermissin valla
Benn gayet memmunum cok iyi kullanmani tavsiye ederim Eger dusunurusen+3 YIL GARANTSI VAR Hemen bozuldugunda yenisi ile degistiriyolar
viking20 dogru soyluyor 699$ Oda indirimli fiyatiymis sordum gecen Insanin bir anda ..... diyesi geliyo.En iyisi benim olsun dersen en iyi secim:)
umeYeni bir bilgisayar toplamaya çalıştım bilemiyorum ne derece başarılı oldum ama. Tek endişem birbiri ile uyumsuz ve performansı düşük bir donanım seçme korkusu. Seçtiğim donanımlar hakkında görüşünüzü belirtirseniz çok sevinirim malum az para vermeyeceğiz hiç olmazsa ağız tadı ile kullanabilelim. Aşağıda konfigürasyonu veriyorum.bana soracak olursan gerçekten güzel bir sistem toplamışsın ama psu konusunda arkadaşların söylediği gibi 550 yazmasına aldanma böyle bir sistem kullanacaksan kesinlikle gerçek 500watt olmasına dikkat et. ayrıca anakart konusunda iyi ve gerçekten başarılı bir seçim yapmışsın. yalnız aldığın zaman anakart konusunda güncellemeler yapman gerekiyor. çünkü bu model bazı sorunları güncellemeden sonra giderebiliyor. onun dışında harika bir kart diyebilirim.
Anakart :P5W DH DELEXE ASUS DİGİTAL HOME SERİSİ
Ram :1 GB 667 MHZ DDR 2 KİNGSTON
İşlemci :E6400 2,13 GHZ 1066 MHZ LGA775 CORE 2DUO
Hdd :250 7200 RPM 8 MB CACHE,NCQ, SATA2 SAMSUNG
Ekran Kartı:512 mb,7600 Gs,PCI-Ex,TV-OUT DVI,SLI
Kasa:550 WATT 4 FANLI,MAVİ IŞIKLI SİYAH-GÜMÜŞ 2 MOTOR GÜÇ KAYNAĞI
Monitor:HYUNDAI 17" L72D SIYAH GÜMÜŞ 8 MS DVI LCD MONİTÖR
TV Kartı:FLY MODEL DİGİTAL TV(DVB-S) ANALOG TV VE RADYO ALICISI
Speaker:CREATIVE INSPIRE P5800 5+1
DVD-RW:LG GSA-H12N
Klavye-Mouse Seti:A4 TECH PS/2 Q TR KLAVYE MOUSE ANTİ -RSI RF KOBLOSUZ
ekran kartı konusuna gelince tabiki benimde sana alman için önereceğim kart dx10 destekli bir kart olacaktır. ama diğer yanadan bakarsak konuya dx10 kartlar daha yeni piyasaya çıkmaya başladı ve tam anlamıyla fiyat konusunda kesin bir yer edinmiş değiller. hem rakibi kartlar henüz piyasada mevcut değil ki; çıktıktan sonra en az bana göre; 1 sene kadar bir zaman geçmeli ki; piyasaya tam anlamıyla otursunlar. işten bu yüzden dx10 teknolojisinden 1 veya 2 sene kadar uzak dursan pek fazla bir şey kaybetmiş sayılmazsın diye düşünüyorum. onun dışında sistem harika.
kolay gelsin.hayırlı olsun.......
Arkadaşlar tavsiyeleriniz gerçekten çok teşekkür ederim bende özellikle ekran kartı konusunda endişeliydim. Sistemde bazı değişiklikler yaptım.
Anakart : MSI 975x Platınıum Power Up Edition
RAM : 512 MB X 2 DDR2 800 MHz 6400
Ekran Kartı : ASUS 512 MB EAX 1600 PRO TD
HDD : WD 250 GB 7200 RPM 16 MB cache SATA2
İşlemci : E6600 2,4 GHz 64 Bit 4 MB 1066 MHz
KASA : FEEL Hurrıcane 550 watt siyah
Monitör : Samsung 740 BF
TV Kartı : Aver TV DVB-S PRO tv kartı
Card Reader :Multi card reader + USB 3,5"
Speaker :OZAKİ HM030 185W RMS 5+1 U.K HOPARLÖR
insallah feel 550watt kasa o sistemi kaldirir. cunku pek gercek oldugunu sanmiyorum.
8800 gtx işlemcin yinede zayıf kalıyo, ayrıyetten bende E6600 kullanıyorum ve Kingston-HyperX-DDR2-2Gb bana bile az geliyo... Paradan yana sorun yoksa eğer işlemcide Core2 Extreme QX6700'a terfi et, çünkü 8800 gerçekten canavar bi işlemci istiyor...
angelqan, 8800gtx ile bu konunun ne alakasi var???
ayrica ekran kartlari islemci istemez. sadece oyunlari ya da uygulamalari calistirabilecek kadar yeterli islemci ve bellek gerekir. gerisi ekran kartinin gorevidir. anakartla, yazilimlarla uyumluysa performans iyi olur.
Sevgili egemengiga,
Sana katılıyorum belki pc de en çok gözardı edilen ama bir o kadar önemli parçalardan biri PSU ama gerçek çıkışlı bir PSU nasıl bulacam? Her markada hemen hemen aynı çıkışlı kasalar var. Sen ne öneriyorsun?