bilgisayar korsanları

erkan97
03-09-2011, 18:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

arkadaşlar bilgisayar korsanları herangibi bi eğitim alıyorlarmı?

üniversitede bukonuyla ilgili bölümler varmı?

yoksa kendi kendilerinimi yetiştiriyorlar?

bu konuyla ilgili bildiğiniz ünlü guruplarvarmı?

bu sorularıma cevap veririseniz sevinirim.

Ozan Yılmaz
03-09-2011, 18:08   |  #2  
Ozan Yılmaz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
144 mesaj

Neden Sordun Sende mi Korsancı Olacaksın ?

Ozan Yılmaz
03-09-2011, 18:09   |  #3  
Ozan Yılmaz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
144 mesaj

Artı Konuyu Buraya Yazman Yanlış Burası Oyun Bölümü Başka Yere Yaz

sosyalik
03-09-2011, 18:14   |  #4  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj
Alıntı: erkan97  
Güldürdün beni :) Tabii ki de ünversitede bölümler var nasıl görmezsin anlamıyorum, örneğin:   "Bilmemne Üniversitesi Korsancılık Fakültesi Bilgisayar Korsanlığı Bölümü" 

M.G.G
03-09-2011, 18:14   |  #5  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Programlama dalında okunabilir ama ne kadar profesyonel olsanız bile masterı herkes yapamaz ;)

ECHELON_
03-09-2011, 18:21   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

iyi bir programlama eğitimi almış kişi illegal olarak çalışırsa biz ona herşeyi tek başına yapabildiği için siyah şapkalı hacker diyoruz. ama sağdan soldan öğrendiği ufak bilgiler ve programlarla hack vs yapıyorsa hiçbir eğitimi yoksa (eğitimden kastım üni) ona leamer diyoruz bunlar sağa sola saldırır amaç ego tatmini 1. gurup senin sorduğun bilgisayar korsanı hepsi eğitimli insanlar.

Kapalı Hesap (200174)
03-09-2011, 19:05   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: erkan97  
arkadaşlar bilgisayar korsanları herangibi bi eğitim alıyorlarmı?

yoksa kendi kendilerinimi yetiştiriyorlar?

bu konuyla ilgili bildiğiniz ünlü guruplarvarmı?

bu sorularıma cevap veririseniz sevinirim.

bilgisayar korsanları(hackerlar) bu insanlar kendi kendilerini geliştiriyorlar programlama dilleri vs sadece bilgisayar başında vakit geçiriyorlar bunun okulu yok kendi hocan oluyorsun yani öğrenme süresi sana kalmış bir olay, bazı insan erken öğrenir bazı insan zor öğrenir dediğim gibi hacker=bilgisayar başında vaktini  geçirmek haa öyle bilgisayarın başında boş boş oturmaklada bu işler öğrenilmez sana yol gösteren videolar,programlar la çalışman lazım...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (222193) ~ 03 Eylül 2011 19:07
Kapalı Hesap (200174)
03-09-2011, 19:16   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: ECHELON_  
iyi bir programlama eğitimi almış kişi illegal olarak çalışırsa biz ona herşeyi tek başına yapabildiği için siyah şapkalı hacker diyoruz. ama sağdan soldan öğrendiği ufak bilgiler ve programlarla hack vs yapıyorsa hiçbir eğitimi yoksa (eğitimden kastım üni) ona leamer diyoruz bunlar sağa sola saldırır amaç ego tatmini 1. gurup senin sorduğun bilgisayar korsanı hepsi eğitimli insanlar.
okumayana lamer diyormuş arkadaş
benim yakından tanıdığım ve 15 yaş büyük bir abim var abi derim daha doğrusu,adama ortaokul mezunu
yabtıkları saymakla bitmez istediği virüsü kodlar yaratır istediği sitenin serverına botnet sokup uçurtur yada serveri dinamitler kullanılamaz hale getirir
bu işler okumakla olmaz.......
genelde linux kullanır ama windows'u öyle bir değiştirmişki microsoft bile görse vay be diyecek şekile sokmuş şimdi bu adam ortaokul mezunu...Okumuş bir insan yanında klavyeye bile dıokunamaz saygı göstermesi lazım adama şuan trabzon'da özel şirkette bilgisayar teknisyenliği şirket'in bilgisayar güvenliğini sağlıyor..aldığı maaş 2.840 diceksinki elinde diploması belgesi yok adam kendini kanıtladı onlara şirket'in tüm bilgisayarlarını ele geçirdi tüm bilgileri kendi bilgisayarına çekmişti mahkemeye verildi 3 yıl ceza aldı şirket sahibi davayı geri çekip işe aldı...Gülüş

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (222193) ~ 03 Eylül 2011 19:23
erkan97
03-09-2011, 19:31   |  #9  
OP Taze Üye
4 mesaj

dostum dediğimi yanlış anlamışsın beyaz korsanllarda var bunlar üniversitelerde eğitim görüyorlar şirketlerin güvenliğini sağlamam için sanırım ağ yönetimi diye bi bölüm dalga geçmeden önce bi soruyu düşün

Lapucisee
04-09-2011, 01:48   |  #10  
Taze Üye
16 mesaj

Face'yi koruyan bir hacker grubu ve Anonymus gibi düşünmüş arkadaş. Ama hacker olmak istemessin, olan şartlar seni hacker yaptırır :P Bak şimdi Ay Yıldız Tim mi ne öyle bi grup var Türkiye'ye hakaret edenlerin sitelerini hackliyor. Örneğin Türkiye'nin sınırdaki bir çeşmesine Bulgaristanlılar yazılar yazmış grafiti gibi bişeler yapmış :D AYT de Bulgaristan'ın Dış işlerimi ne bi sitesini hackledi.

Hacker eğitimi diye birşey yok ama programlama dillerini geliştirerek sana karşı koyanları alt edebilirsin :) Bak mesela burada programlama dersleri veriliyor ilk başta Python'dan başlamışlar. Ama sana bu işlere karışma derim :D

Kapalı Hesap (221406)
04-09-2011, 15:05   |  #11  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj

kötü niyetli bilgisayar mühendisleri bu işlerle uğraşırlar /