Bilgisayar Reset Atıyor Ve Mavi Ekran Hatası Var

zebani_1327
10-03-2012, 15:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYAR ÜÇ DÖRT AY KULLANILMADI 
ŞİMDİ AÇTIĞIMDA HATA VERMEYE BAŞLADI ÖRNEĞİN METİN2 Yİ AÇIYORUM İKİNCİYİ AÇMAYA ÇALIŞTIĞIMDA VEYA MEDİA PLAYER I AÇMAYA ÇALIŞTIĞIMDA BAZEN SADECE GOOGLE CHROME'U AÇMAYA ÇALIŞINCA RESET ATIYOR BAZENDE MAVİ EKRAN VERİP SONRA RESETLİYOR 
0X0000021A (ONARILAMAZ SİSTEM HATASI ) DEYİP SONRA RESET ATIYOR VE YİNE AÇILIYOR.

BİLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ:
PALİT MARKA 1 GB 128 BİT GFORCE EKRAN KARTI 
CORE 2 DUO E8400 3.01 GHZ ÇİFT ÇEKİRDEK İŞLEMCİ
2+2 = 4GB  800 MHZ KİNGSTON RAM
ASUS P5KPL-AM(SE) ANAKART
BİEN ( 300 WAT ) POWER
İŞLETİM SİSTEMİ : XP SERVİCE PACK 2 ORJİNAL
YAPILAN İŞLEMLER
1-KASAYI TEMİZLEDİM
2-RAMLERİ TEK TEK VE SLOTLARI DEĞİŞTİREREK DENEDİM 
3-EKRAN KARTINI ÇIKARTIP DENEDİM
4-İŞLEMCİNİN FANINI TOZLARDAN TEMİZLEDİM VE TERMAL MACUNU YENİLEDİM
5- FORMAT ATTIM 
6- XP CD Sİ İLE ONAR YAPTIM

YUKARIDA SAYDIKLARIMI YAPTIM AMA HALA AYNI SORUN VAR VE BUNLARI SIRASIYLA YAPTIM YİNE OLDU SORUN. ÖNCEDEN YOKTU BÖYLE Bİ SORUN
SONUÇ OLARAK HALA AYNI PROBLEM VAR.

Kapalı Hesap (203561)
10-03-2012, 16:02   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Bu sorunu gidermek için, bu işlemlerden hangisinin başarısız olduğunu ve hatanın nedenini belirlemelisiniz.

Hangi işlemin başarısız olduğunu belirlemek için, Dr. Watson'ı varsayılan sistem hata ayıklayıcısı olarak (henüz değilse) kaydettirin. Windows NT için Dr. Watson, işlem hataları ile ilgili tanılama bilgilerini bir günlük dosyasına (Drwtsn32.log) kaydeder. Ayrıca, bu programı başarısız işlemlerin bellek döküm dosyalarını oluşturmak üzere kullanabilirsiniz, daha sonra bir işlemin neden başarısız olduğunu belirlemek için bu dosyaları bir hata ayıklayıcıda çözümleyebilirsiniz.

Dr. Watson'ı kullanıcı modu program hatalarını yakalayacak biçimde ayarlamak için şu adımları izleyin:
Komut istemine Sistem Kökü\System32\Drwtsn32.exe -I yazın ve ENTER tuşuna basın.

Bu komut, Dr. Watson'ı varsayılan sistem hata ayıklayıcısı olarak yapılandırır.
Komut istemine Sistem Kökü\System32\Drwtsn32.exe yazın ve aşağıdaki seçenekleri belirleyin:
Varolan günlük dosyasının sonuna ekle
Kilitlenme bilgileri döküm dosyası oluştur
Görsel Bildirim
Bilgisayar DUR 0xC000021A hatasından sonra yeniden başlatıldığında, Dr. Watson'ı (Drwtsn32.exe) çalıştırın.
Dr. Watson günlüğünü görüntüleyerek hangi kullanıcı modu işleminin soruna neden olabileceğini belirleyin.
Dr. Watson günlüğü sorunun nedenini belirlemek için yeterli bilgi içermiyorsa, User.dmp dosyasını çözümleyerek DUR 0xC000021A hatasının nedenini belirleyin.

Dr. Watson, Winlogon.exe veya Csrss.exe için bir User.dmp dosyası oluşturmadıysa, başarısız olan işlem için farklı bir araç kullanarak bir bellek dökümü dosyası oluşturabilirsiniz. Ek bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
241215   Userdump.exe aracı kullanılarak bir döküm dosyası nasıl oluşturulur (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
Not Özel durumla kapatılan bir işlemde sorun gidermek için Bilgi Bankası makalesindeki yönergeleri izleyin. Bu yönergeleri izlerken, DUR 0xC000021A hatası ile ilgili sorun gidermek için aşağıdaki işlemleri izleyin:
Winlogon.exe
Csrss.exe
Not Çoğu DUR 0xC000021A hatası, Winlogon.exe başarısız olduğu için oluşur; bu durum, genelde hatalı bir üçüncü taraf Grafik Tanımlama ve Kimlik Doğrulama (GINA) DLL dosyası nedeniyle oluşur. GINA, Winlogon.exe'nin yüklediği değiştirilebilir bir DLL bileşenidir. GINA etkileşimli oturum açma modelinin kimlik doğrulama ilkesini uygular. GINA tanımlama ve kimlik doğrulama amaçlı tüm kullanıcı etkileşimlerini gerçekleştirir.
Belirli uzaktan denetim yazılımı türleri, genellikle varsayılan Windows GINA DLL (Msgina.dll) dosyasını değiştirir. Bu nedenle, ilk adım olarak sistem incelenerek üçüncü taraf GINA DLL bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Bunu yapmak için, aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Değer = GinaDLL REG_SZ
Gina DLL değeri varsa ve Msgina.dll dışında bir değerse, bu büyük bir olasılıkla üçüncü taraf ürünün sözkonusu değeri değiştirdiği anlamına gelir.
Bu değer yoksa, sistem varsayılan GINA DLL olarak Msgina.dll dosyasını kullanır.
Bu hata ilk olarak yeni veya güncelleştirilmiş bir aygıt sürücüsü, sistem hizmeti veya üçüncü taraf programı yüklendikten sonra oluştuysa, yeni yazılım kaldırılmalı veya devre dışı bırakılmalıdır. Yazılımın üreticisine başvurarak bir güncelleştirme sağlanıp sağlanmadığını öğrenin. Yazılım üreticisine başvurma konusunda bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki uygun makale numarasını tıklatın:
65416   Donanım ve yazılım satıcıları iletişim bilgileri, A-K

60781   Üçüncü Taraf Donanım ve Yazılım Satıcıları İletişim Listesi, L-P (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

60782   Üçüncü Taraf Donanım ve Yazılım Satıcıları İletişim Listesi, Q-Z (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
Bilinen son iyi yapılandırma
Bu makaledeki önceki adımlar sorunu gidemezse, bilinen son iyi yapılandırma özelliğini kullanarak bilgisayarı başlatın. Bilgisayarı bilinen son iyi yapılandırma özelliği kullanılarak başlatmak için şu adımları izleyin:Not Microsoft Windows'un birçok sürümü olduğundan, aşağıdaki adımlar sizin bilgisayarınızda farklı olabilir. Böyle bir durumda, bu adımları tamamlamak için ürün belgelerinize bakın.
Başlat'ı ve sonra Bilgisayarı Kapat'ı tıklatın.
Yeniden Başlat'ı ve sonra Tamam'ı tıklatın.
Belirtilen zamanda F8 tuşuna basın:
x86 tabanlı bir bilgisayarda: Bir metin ekranı görüntülenip kaybolduğunda (metin ekranında bellek sınaması, BIOS satırları ve başka satırlar görüntülenebilir), F8 tuşuna basın. F8 tuşuna ne zaman basmanız gerektiğini bildiren bir istem olabilir.
Itanium mimarisi tabanlı bir bilgisayarda: Önyükleme menüsünden seçiminizi yaptıktan sonra F8 tuşuna basın. F8 tuşuna ne zaman basmanız gerektiğini bildiren bir istem olabilir.
Ok tuşlarını kullanarak Bilinen Son İyi Yapılandırma'yı seçin ve sonra ENTER tuşuna basın.

Sayısal tuş takımındaki ok tuşlarının çalışabilmesi için NUM LOCK kapalı olmalıdır.
Ok tuşlarını kullanarak bir işletim sistemini vurgulayın ve sonra ENTER tuşuna basın.
Notlar
Bilinen Son İyi Yapılandırma başlatma seçeneğini belirlemek, donanımınız için yanlış olabilecek yeni bir sürücünün eklenmesi gibi sorunlardan sistemi kurtarmak için bir yol sağlar. Bozuk veya eksik sürücüler ve dosyalar ile ilgili sorunları gidermez.
Bilinen Son İyi Yapılandırma'yı seçtiğinizde, yalnızca HKLM\System\CurrentControlSet kayıt defteri anahtarındaki bilgiler geri yüklenir. Diğer kayıt defteri anahtarlarında yaptığınız değişiklikler geri alınmaz.
Yerinde yükseltme
Bu makaledeki önceki adımlar sorunu gidermezse, bir yerinde yükseltme gerçekleştirin. Bunun nasıl yapılacağı hakkında ek bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleleri görüntülemek üzere aşağıdaki makale numaralarını tıklatın:
292175   Windows 2000'in yerinde yükseltmesi nasıl gerçekleştirilir (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
315341   Windows XP'nin yerinde yükseltilmesi (yeniden yüklemesi) nasıl gerçekleştirilir
816579   Windows Server 2003'ü yerinde yükseltme nasıl gerçekleştirilir (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)
Uyumlu olmayan yazılımları Kurtarma Konsolu aracılığıyla kaldırma
Bu makaledeki önceki adımlar sorunu gidermezse, uyumlu olmayan yazılımı Kurtarma Konsolu aracılığıyla kaldırın. Bunun nasıl yapılacağına yönelik adımların tamamı bu makalenin kapsamı dışındadır. Ancak, bu yordamı gerçekleştirmenize yardımcı olacak yönergeleri aşağıdaki makalelerde bulabilirsiniz.

*Alıntıdır.

zebani_1327
14-03-2012, 16:55   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

kardeş ben denedim onu ama benim bilgisayar reset attıktan sonra rapor oluşturmuyor. ne yapmam lazım :(

efeoglu
14-03-2012, 17:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj

bence temiz bir format atıp driverları uygun bir şekilde dikkatlice yükle.. olmazsa bilgisayar donanımı ile alakalı bir sorun vardır diye düşünüyorum

zebani_1327
14-03-2012, 17:40   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

denedim olmadı yukarıdada dediğim gibi format attım hemde orjinal cd den atıyorum eklenti felan yok yanı hazır iş değil. driverları desen yine aynı şekilde kuruyorum yine aynı sorun oluyor. anakarttan süphelenmeye başladım çünkü sistem özelliklerine göre ben bu bilgisayarda autocad2007 + media player+ metin2 + güvenlik programlarını çalıştırıyordum ve hiç kasmıyordu. şimdi ise reset atıyor habire açıyorum bilgisayarı bazen yarım saatle bazen bir iki saatte reset atıyor

Kapalı Hesap (200174)
14-03-2012, 21:31   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: zebani_1327  
denedim olmadı yukarıdada dediğim gibi format attım hemde orjinal cd den atıyorum eklenti felan yok yanı hazır iş değil. driverları desen yine aynı şekilde kuruyorum yine aynı sorun oluyor. anakarttan süphelenmeye başladım çünkü sistem özelliklerine göre ben bu bilgisayarda autocad2007 + media player+ metin2 + güvenlik programlarını çalıştırıyordum ve hiç kasmıyordu. şimdi ise reset atıyor habire açıyorum bilgisayarı bazen yarım saatle bazen bir iki saatte reset atı
Bence anakart'ında veya anakart'ına bağlı bir donanımda sorun var
Yazılımdan kaynaklanan bir sorun olsa format attığında sorunun aksetmemesi gerek yanlışmıyım ?
Eğer anakart'tan şüpheleniyorsan şu yolu izleyebilirsin..
Anakartına takılı donanımları çıkart monitörü onboard girişe tak açmaya çalış eğer yine sorun aksederse remleri denemen gerek remleri başka bir kartta dene remler sorunsuz çalışırsa geriye tek bir şey kalıyor.. 
Büyük ihtimalle anakartın kafayı bulmuştur...
Aynı sorunla karşılaşmıştım orjinal dwd'den format atıyordum tertemiz sorun çıkmıyordu ama anakarta takılı donanımları söküyordum ekran kartı,tv kartı,ses kartı,
Ekran kartı ile tv kartını takınca sorun olmuyordu ama ses kartını takınca bilgisayar açılışta hoşgeldiniz bölümünü geçince devamlı mavi ekrana düşüyordu zorlayıp açsamda bi uygulama çalıştırdımda mavi ekran yine ortaya çıkıyordu.....
Bir defasında bişey ettim açtım ses kartının drıverını kuracaktım pat mavi ekran açılışta windows otomatik giderilemeyen bir sorunla karşılaştı donanım üreticinize başvurunuz diyordu bazen açılırken kapanıyordu tekrar açılmaya başlıyordu...
Galiba sorun ses kartında dedim gittim alt komşunun kasaya taktım kartı onda sorunsuz çalışıyordu ve drıverı kuruluyordu.. Hasta etmişti beni bu sorun gittim resimdeki anakartın bir üst modelini aldım (775 socket) ve o anakart'da hiç bir sorun ortaya çıkmadı.. 7 ay oldu donanım veya yazılım kaynaklı mavi ekranla karşılaşmadım...
Resimdeki anakart bana bir gecede 4 defa format attıran bir karttır....
Anakart'ta sorun varsa formatla asla düzelmez.. (Yine fazla yazdım)
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (234854) ~ 14 Mart 2012 21:35
bosluk
14-03-2012, 21:46   |  #7  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

EK : Sabit sürücü hatası da kuvvetle muhtemel ;)

Kontrol : Usb'den çalışan bir XP (google'dan bulabilirsiniz) ya da cd'den çalışan bir linux indirin. Özellikle sürücülerin de aynısı olması bakımından Windows daha iyi olacaktır. Sabit sürücüyü de çıkartın tabi çalıştırmadan önce. Bu şekilde 1 gece açık dursun sistem. Ertesi gün hala mavi ekran çıkmadıysa problem çıkarttığınız sabit sürücüdendir :) Değiştirirsiniz sorun kalmaz. Sabit sürücü hatalarını kontrol eden programlar da kullanılabilir ama böylesi daha garantili ve programlarla sıklıkla hata tam tespit edilemiyor. Yok gene problem çıkarsa arkadaşlarımızın da dediği gibi anakart problemidir olay. Hazır bozulmuşken komple yeni bir sistem terfisine geçersiniz.

zebani_1327
21-03-2012, 22:26   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

hepsini denedim ama halka sonuç çıkmadı ayrıca restart attıktan sonra sistem ciddi bir hatadan kurtuldu diyor ve hata kayıt dosyasını gösteriyor .dmp diye ama onu inceleyemiyorum drwtsn32.exe ile yolu gösteriyorum ama bana bi bilgi vermiyor sorunu göstermiyor yani nasıl olcak başka ne şekilde hatanın kaynağını öğrenebilirim.