Bilgisayar Sistemim Hakkında Bir Kaç Sorum Var

likable06
18-02-2008, 14:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Merhabalar arkadaşlar malumunuz teknoloji hızlı bir gelişme gösteriyor benim bilgisayarımda takoz olmuş gibi geliyor bana acayip yavaş benim size sorum şu aşağıdaki özelliklerini vereceğim bilgisayarıma ek yapıp daha iyi bir hale getirebilir miyim mesela crysis gibi oyunları takılmadan oynama v.s yoksa yeni bir bilgisayar almamı mı önerirsiniz..?? Görüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

SİSTEM BİLGİSİ
CPU Türü: Intel Celeron D 331, 2666 MHz
Anakart Adı:MSI PM8M2-V (MS-7071)  (2 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Sistem Belleği: 448 Mb
Görüntü Bağdaştırıcısı:  VIA/S3G UniChrome IGP  (64 MB)

Sistem bu görüşlerinizi eksik etmeyin lütfen benim için çok önemli Masum

rkaandereli
18-02-2008, 17:21   |  #2  
Yeni Üye
42 mesaj

Merhabalar. sitemin gerçekten baya eski bence böyle bir sistemle uğraşmak yerine bunu satıp yeni bir sistem kurmak çok daha mantıklı. Ama illa bu sistemi upgrade etmek istiyorsan yapabileceğin şeyler:

1. Ana kartın sanırım DDR ram kullanıyor. Bu durumda eski 512 MB'lık belleğinin yanına 1 GB'lık bir DDR ram alabilirsin. Yalnız eski ramle yeni ramin MHz'lerinin aynı olmasına dikkat et.

2. Onboard ekran kartını bios üzerinden iptal edip AGP slotundan bağlayabileceğin yeni nesil bir ekran kartı almalısın. Ama AGP kartlar PCIex kartlara göre pahalı oluyor.

Önceden de söylediğim gibi bence yeni sistem toplamak çok daha mantıklı.

likable06
18-02-2008, 19:03   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

öncelikle yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bende sizi bu konuda haklı buluyorum aslında benim kafama yatanda sistemi değiştirmek ancak bir forumda daha vermiştim bu konuyu orada sistemin fena olmadığını bir iki ufak değişiklikle çok iyi olabileceğini söylemişti birisi bende birde burada üstatlara soralım istedim   hemfikir olduğumuz konu bilgisayarımın çok eskidiği sanırım dediğiniz gibi yenilemek en iyi çözüm olacak yardımlarınız için çok teşekkürler iyi çalışmalar...

Papatyasever
18-02-2008, 19:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

Anakartı değişmeni tavsiye ederim. Sistem özelliklerinde performans konusunda pek adı geçmiyor belki ama önemli. Diğer taraftan işlemci de pek iyi sayılmaz. Artık çift çekirdeğe geçersen iyi olur diye düşünüyorum. RAM ve ekran kartı takviyesi zaten şart. Bütün bunları değişince muhtmelen eski olan kasanın PSU da yetmeyecektir ve onu da yenilemek gerekecek. Ee bütün bunları değişeceğine al iyi bir bilgisayar rahat rahat kullan. Evet, takviye yaparsan kullanılabilir bir bilgisayar olur ama Crysis gibi oyunları oynayabilmek için değişim şart gibi görünüyor..

likable06
18-02-2008, 20:45   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj
Papatyasever
Anakartı değişmeni tavsiye ederim. Sistem özelliklerinde performans konusunda pek adı geçmiyor belki ama önemli. Diğer taraftan işlemci de pek iyi sayılmaz. Artık çift çekirdeğe geçersen iyi olur diye düşünüyorum. RAM ve ekran kartı takviyesi zaten şart. Bütün bunları değişince muhtmelen eski olan kasanın PSU da yetmeyecektir ve onu da yenilemek gerekecek. Ee bütün bunları değişeceğine al iyi bir bilgisayar rahat rahat kullan. Evet, takviye yaparsan kullanılabilir bir bilgisayar olur ama Crysis gibi oyunları oynayabilmek için değişim şart gibi görünüyor..
yorumun için çok teşekkürler papatyasever bende tamamen değiştirmeyi düşünüyorum sizce elimdeki bu kasa ne kadar eder satmaya kalksam bir fikri olan varsa teşekkürler iyi çalışmalar...

Son Düzenleme: likable06 ~ 18 Şubat 2008 20:46
by_recep
18-02-2008, 21:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
219 mesaj

şuradan bir bak bir fikir verebilir.