Merhabalar.Liseye başladım ve iyi bir liseyede gidiyorum.. Benim ilk göz ağrım 96 mb onboard intel chipset ekran kartlı, 512 mb ddr2 ram ve 3 ghz p4 işlemcili bilgisayarımdan artık oyun zevki alamıyorum. WoW'da frame distance en aşağıda ve grafikler lowda... onun dışında hiç bir oyun da oynayamıyorum zaten. Ben bana üniversiteye kadar oyun zevki yaşatacak gerekirse ilerde küçük eklemeler yapabileceğim bir sistem lazım. Nvidiayı bekliyordum ama nvidia işin suyunu çıkardı bence.
En sonunda doğru bir karar verdiğimi düşünerek ati'den yana seçimimi kullandım.
Maks. bütçem 5000lira olacaktır. ekran kartı Ati Radeon hd 5970, ram 6 gb ddr3 (kaç mhz olacağı kesin değil..) işlemcide intel i7 core serisinden iyi bir işlemci düşünüyorum. Monitör olarak da lg w2486 led modeli hoşuma gitti. Bana sistem kurmamda parça ismi ve mümkünse link vererek yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de ati'de radeon, sapphire, powercolor bunlar arasındaki farklar nedir? Hangisinden daha çok verim alabilirim?..
Bir de ati incelediğim kadarıyla kendini çok geliştirdi diyebiliriz. Dx 11 testleri düzgün platformda yapılamasa da hd 5970 gtx 295e tek başına fark atarken, gtx 295 sli ise bir ocli hd 5970'i burun farkıyla geçebiliyor. Bu da ati'nin ilerlemesinin sonucu olamaz mı?