Öncelikle herkese merhaba yeni bir sistem toplamaya karar verdim ama uzun zamandır camidan uzak kaldım ne nedir bilmiyorum bu konuda sizlerden yardım bekliyorum öncelikle intel mi amd mi karar veremedim 2 farklı kombine oluşturdum ve karar veremediğim parçalar oluştu siz ustaların yardımı ile halledicez inşaallah,
BİLGİSAYAR TOPLICAM YARDIMINIZA İHTİYAÇIM VAR
Bu sıstemı oyun ıcınmı yoksa multımeday içinmi topluyorsun
DOstum bence AMD olan sistemi seç. Birde AMD'de Asus anakart yerine Gigabyte anakart kullanırsan daha iyi performans alacağını düşünüyorum çünkü AMD'De Gigabyte'ın anakartları Asus'tan daha iyi oluyor. Sanırım ekran kartınıda yazmayı unutmuşsun, bu AMD sisteme bir HD4870 çok yakışır bence...
Bu arada AMD sisteme AMD chipsetli bir anakart seçmeni tavsiye ediyorum..
İyi de arkadaşım sistemi ne için kullanıcak.. bir 4870 filan demişsin ama adam daha sistem ile ne yapıcanı yazmamış
aslında sistem hem oyun hem grafik programları çalıştıracak bu konuda eksiklerim var siz bana model konusundada yardımcı olabilirseniz sevinirim şu anakart modeli şu işlemci şu rem şeklimde ayrıca ekran kartım var Zotac geforce 8800 gts(512 mb) hardiskim filan var kasa v.s.
4 GB RAm 4 çekirdekli işlemci fln yazdığına göre oyun için kullanacaktır diye tahmin ettim bende o yüzden HD4870
tavsiye ettim...
İyi etmişsinde deme istediğim arkadaş bu sistemi ne için kullanıcak hanı multımedya sıstem olsa 4870 cok kaçar o sisteme. Neyse
Elinde Zotac 8800GTS ve HDD'in varsa
İntel E8400
Asus P45Q Deluxe Anakart
2x1 A- Data veya OCZ ram (Butcene göre)
600W'lık Hıgh Power veya OCZ PSU
Sata DvdRw
Bu parçalar senın ısını görecektir. Bize adam gibi elinde ne kadar butce var onu da yazarsan (Monıtor varmı?)Süper oluır
motitör var 19 lcd yukardaki parçalar iş yapmaz mı peki
neden kardeşim amd ninde iyi olduğu söyleniyor ama evet herkesten cevaplarını yardımlarını bekliyorum siz olsanız nasıl bir kombine kurardınız
ANLADINMI ARKADAŞŞIM AMD NE İMİŞ İSTERSE EN İYİ İŞLEMCİSİNİ AL YİNE SORUN YİNE SORUN ALMMANI ÖNERİRİM BİZİM Bİ TANIDIK LAPTOP ALMIŞTI AMD DİZİNİN ÜSTÜNE KOYAMIYO İDİ PC Yİ ÇOOK ISINIYOO ODA PERFORMANS VE KULLANIMI ETKİLİYO TERCİH SENİN BENDEN Bİ ÖNERİ SELAMETLE
arkadaşlar hepiniz AMD'yi kötülemişsinizde nedense verdiğiniz linklerde laptop linkleri... Bu arkadaş sanırım masaüstü bilgisayar almak istiyor... Ayrıca bende uzun zamandır AMD kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Yanlış anlamayın amacım fanatiklik yapmak değil.
evet abiler güncel henüz sonuça ulaşamadık en iyi sonuça varmak için en iyi yorumları bekliyorum
Ucuz fiyata yüksek performans istiyorsan AMD den daha iyisini bulamazsın.AMD ısınıyor diyen arkadaşlarıda anlıyor ve gülmekten gözlerimden yaş geliyor.Asıl intelden cacık olmaz.AMD nin ilk serilerinde ısınma problemi vardı şuanki güncel işlemcileri intel işlemcilerin çoğundan daha serin çalışıyor.İntel için çok hızlı diyorlar ben hiç bir hız farkını göremedim testlerde iyi sonuç alıyor diye o işlemci için kesin iyi denilemez intel yıllardır müşterlerini ister haklı olsun ister haksız olsun kazıklıyor ve bunada devam ediyor edecekte.AMD athlon devrinde bile işlemcileri intelin yanan P4 lerinden daha ucuzdu.AMD az paraya iyi performans veriyor kesinlikle bütçeni düşünüyorsan ve stabilite istiyorsan AMD almanı tavsiye ederim.
evet baska önerileri olan var mı ?
serdarseverevet baska önerileri olan var mı ?Serdar dizdiğin sistem güzel herkes bildiği güvendiği sistemleri öneriyo benim önericeğim sistemde şöyle.Öncelikle AMD mi İntel mi kavgasına girmeden yazdığın işlemciler arasındaki 45nm üretimli 9400 daha performanslı daha az enerji tüketiyor mimarisi de AMD phenoma göre daha kabul gördü fiyatı açısından bir sorunun yoksa sistem için ideal olur; fakat sadece oyun için kullanacaksan E8400 fiyat performans bakımından daha avantajlı yani kullanacağın grafik yazılımlarının 4 çekirdek desteği varsa q9400 gönül rahatlığıyla alabilirsin ama bunun dışında bilgisayarındaki programların quad desteği yoksa ölü yatırım olabilir...
Şimdi eğer zotac ekran kartıyla ileriki zamanlarda sli yapmayı düşünüyorsan nForce 780i chipsetli Striker II Formula çok güzel bir tercih olur Tabiki burada 8800gtyle yapılan slide gelen elektrik faturasınada katlanmak zorunda kalıcan(ben de 8800gts320var hiç bir ay fatura 60ın altına düşmüyo artık sıkıntı olmaya başladı)
Yinede elindeki zotactan sıkılıp elinden çıkardığın bir ara crossifire (2x4850 gibi) yapmak istersen x38 veya x48 chipsetli bir anakart almakda iyi bir seçim olur x38 maximus formula bunu için ideal. Ayrıca p45li maximus formula II de parasının hakkını veren bir anakart
her ne kadarda crossfire modunda PCIler x8+x8 çalışsada x38 chipsetli anakartın bant genişliğine ulaştığı söyleniyo(nasıl yaptığını bilmesemde :))Ramlar ocz o.c. performansı daha yüksek uzun zamandır corsair ve ocz ramlı pc topluyorum her ikiside o.c. konusunda mükemmel şimdi kullandığım ramlar kingston ve hiç memnun değilim. Corsair>Ocz :))
hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan...Son Düzenleme: yelkowan ~ 16 Eylül 2008 08:18
Bence İntal&Ati sistemi toplamaya gayret et.
Ayrıca AMD o kadar da kötü değil(Abartmayın lütfen.Amd işlemcimde var Intel işlemcimde var).
sevgili yelkowan vermiş olduğun açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederim şu anda kardeşim makinasında ocz remler le alakalı olduğunu düşündüğümüz bir sorunumuz var bilgisayar donma yapıyor windows ne hikmetse kendi kendine çöküyor o yüzden remi ocz almak istemedim acaba bi yerde yanlışmı yaptık sistem içeriğini öğrenip yarın yazıcam net olarak buraya bu arada psu için bir yorum yapmadın.
Belki biraz ezbere olıcak ama sistemin kendi kendine çökmesinin ramlarla alakası olması uzak bir ihtimal yinede hesaba katmak lazım tabi...
PSU crossfire yapıcaksan 600watt yeter ama sli sistemler daha çok güç çekiyor linklerini verdiğin iki ocz modelide yeterlilik bakımından iyi ama yinede işi sağlama alıp 650wattın altına düşmemekte fayda var.
Birde sisteme Overclock yapmayı seviyosan hem o.c. hem slide 600watt bir ihtimalde olsa kılı kılına yeter.
ayrıca takçıkar kablolu en az %85 verimliliği olan bir psu kurulum bakımından kolay ve yüksek verimliliği sayesinde hem uzun ömürlü hem daha gerçekci değere sahip olur.
155$+kdv
Amd bence fiyat olarak çok iyi. İşlemci olarak da ben Amd Athlon 64 x2 4400+ kullanıyorum. maaşallah hiçbir sorun yok.