Bilgisayar Toshiba storE ALU2 HDD'yi tanımıyor.

Ksianth
18-05-2012, 22:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2012

Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Ben yaklaşık 5-6 ay önce Toshiba storE ALU2 500GB Harici hard disk aldım. Eve gelip bilgisayarıma taktığımda ise bilgisayarım aygıtı görmedi. Evde ikinci bir bilgisayar daha var, onda da denedim onda da aynı şekilde aygıtı taktıktan sonra hiç bir şey olmadı. Sorunu internette araştırdım ve sunulan çözümler malesef işe yaramadı. Ben de "Demek ki HDD'de sorun var" diyerek satın aldığım firmaya geri vermek amacıyla gittim. Orada bana yardımcı olan görevli kendi bilgisayarına taktı ve aygıt çalıştı. E tabi çalıştığı için de geri veremedim. Eve geri geldiğimde win 7 x64 laptopuma bir daha taktım ve ilginç bir şekilde aygıt çalıştı. (Bu arada oradaki görevli alete hiç bir ayar yapmadı, usb kabloyu taktığı an kendiliğinden çalıştı aygıt.)

Bundan sonra yaklaşık 3-4 ay sorunsuz çalıştı ancak sonra iki bilgisayar da yine tanımamaya başladı hard diski. (bu arada diğer bilgisayar 32 bit win xp) Usb kablosunu değiştirdikten sonra en azından disk yöneticisinde görebiliyorum ama şu şekilde :

Üst kısımda gözükmediği için harf atayamıyorum ya da biçimlendiremiyorum (içindeki veriler önemli değil format atabilsem yapacağım ama o da yok)


Alt kısımda da başlatılmamış yazdığı için doğal olarak sağ tıklayıp diski başlat dedim. Bundan sonra mbr yi de seçsem gpt yi de seçsem şu hata geliyor : 

Bu hata ile ilgili birileri bios'tan hdd şifrelemeyi kapatmak gerektiğini söylemiş ama o da işe yaramadı.

Bu arada aygıtlar ve yazıcılar'da storE HDD diye gözüküyor, sürücüsünü güncellemeyi denedim ama zaten güncel dedi, ve sürücüyü kaldırıp tekrar bağladığımda da bir değişiklik olmadı.

Ve son olarak ta cmd.exe ile convert mbr yapmayı da denedim o da olmuyor, hatta select disk 1 dedikten sonra detail disk diyince cmd bi süre yanıt vermeyi kesiyor sonra da komut satırı sıfırlanıyor.

Eklemek istediğim bir kaç ayrıntı da aletin tek uçlu usb kablosu var. Işığı taktığımda yanıyor ve diskin döndüğünü duyabiliyorum pcye taktığımda. Gerçi taktıktan 5-6 saniye sonra disk dönmeyi kesiyor o normal midir değil midir bilmiyorum.

Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: Ksianth ~ 18 Mayıs 2012 23:22