Bilgisayar virüslerinin ömrü sadece 24 saat!

CHIP Online
14-08-2009, 13:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Anti-virüsler virüslerle savaşıyor ama virüs yazanlar hep bir adım önde. Peki ama neden?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bilg ... -24-saat_14608.html

Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor

PandaLabs'ın bulgularına göre bilgisayar virüslerinin yarısının ömrü 24 saati aşmıyor. Kelebekler gibi kısa ömürlü olan bu zararlı yazılımlar ne yazık ki anti-virüs yazılımları tarafından tespit edildikleri için değil, böyle programlandıkları için kısa ömürlüler.

Hackerlar hazırladıkları virüsün ilk haline ellerindeki herşeyi yerleştirip cephaneliklerini tüketmiyorlar. Virüsler yayılmaya başladıktan sadece 24 saat sonra değiştirilmiş koda sahip bir başka türevini internete salıyorlar.  Devamlı değişen kod yüzünden de güvenlik yazılımlarının tespit şansı düşüyor. Bu virüs yazanlarla anti-virüs yazanlar arasında sonsuz bir yarış. PandaLabs Teknik Direktörü Luis Corrons da böyle diyor zaten: "Bu bitmeyen bir yarış ve ne yazık ki hackerlar hala kazanıyor. Biz inceleyip sınıflandırmak ve mücadele etmek için zararlı yazılımları ele geçirmek zorundayız."

Panda 2008 yılı boyunca 18 milyon zararlı yazılım örneği buldu. 2009 yılı henüz bitmemiş olmasına karşın Temmuz sonu itibariyle bu sayı 30 milyon. Her gün 37.000 yeni virüs, solucan ve trojan ortaya çıkıyor.

Tüm konu: Bilgisayar virüslerinin ömrü sadece 24 saat!

İzleyin: Explorer 8 ve gizlilik

Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kısa ömürlü virüslere karşı sizce ne yapılabilir?

Kapalı Hesap (53751)
14-08-2009, 13:38   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Kısa ömürlü virüslere karşı sizce ne yapılabilir?

Sezgisel koruma özellikleri daha da geliştirilebilir.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 14 Ağustos 2009 13:39
XxXDaRKoXxX
14-08-2009, 15:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj
Alıntı: Coşkun OLCA  

Çok doğru bende katılıyorum. Ben antivirüs yazılımı sağlıyıcısı olsam antivirüs üretirken autorun.inf dosyası olup olmadığına bakmam. Ben bunun içindeki linke bakarım.(Örnek iyi değildi ama Trojan gibi düşünün)Çünkü internetten yayılan çoğu virüs böyledir. Geriye kalanlar ise antivirüs üreticilerinin zaten.

İnternet Sec. ler için Anlık dosya indirme takibi yaparım. Dosya her zaman indiriliyor bilgisayara bunlara bakarım. Yani tararımda tararım. Kısacası gün geçtikçe antivirüslerin boyutları artacak. Ve bu bitmeyecek bir son olabilir. Kısa çözüm sezgisel analizdir. Çünkü her virüsün takibi yapılamaz...<

eolos
14-08-2009, 16:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

pekte bişey yapamaz virus programları yazının başında soylediğiniz gibi hackeler her zaman bir adım öndeler

canerkurt
14-08-2009, 21:16   |  #5  
Yeni Üye
25 mesaj

bende kesinlikle katılıyorum.sezgisel koruma ve yapay zeka özellikli koruma programları olabilir fakat bu sistemler şu anda sadece dosya virüslerini engelleyebilir.trojanlar ve diğerler zararlılar dosya virüsleri karakteri taşımıyorlar.yani firewall lara ihtiyaç olur.ama dosya virüslerinin sezgisel koruma ve yapay zeka ile engellenebileceğini düşünüyorum.

Toxic
14-08-2009, 22:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

katılıyorumBeğendim