Bilgisayar yavaşlaması ile ilgili

eqin
23-03-2010, 23:50   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarı toplarken de topladıktan sonrada bu forumdan epeyce yardımcı oldunuz herkese tekrar teşekkürler..

Problemim ise şöyle; bilgisayarı kendim topladım ilk topladığımda epey hızlı olan bilgisayarım her geçen gün biraz daha yavaşlıyor. Bilgisayar yavaşlaması ile ilgili pek çok konu okudum ama hiç biri bana yardımcı olmadı. Bilgisayar açılırken artık epey kasıyor, bazende bir işlem başlatacağım zaman kasma yapıyor onun dışında normal ama yinede ilk kurduğuma göre epey yavaş. Yavaşladığı anlarda hemen görev yöneticisine gidip değerlere bakıyorum: CPU kullanımı genelde %1-2 oranında sabit çok nadir %10'un üstüne çıkıyor, RAM kullanımı ise ortalama 1,50 civarında çok nadir 2'i geçiyor. Kaynak izleyicisine bakıyorum orada da birşey görmüyorum. Bu kadar düşük değerler ile kasmasını bir türlü anlayamıyorum. Ara sıra System Advanced Care kullanıyorum o kısmı olarak hızlandırıyor, sonra yine eski haline dönüyor. Başlangıçta açılan programlarım ise Kaspersky, System Advanced Care ve Msn. Bunlarda dediğim gibi değerlerde çok uç değişikler yaratmıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Problemi bulabileceğim sistem denetleme testleri ve ya buna benzer programlar var mıdır?

Sistem özellikleri:

İntel I7 920

Intel X58 UD5 Intel® X58 Soket 1366 DDR3 2000Mhz Anakart                           

Team Extreme Dark 6Gb Ram

1 Tb HD (300 GB dolu)

SAPPHIRE HD5850 1024 MB Ekran kartı

Coolermaster 600W kasa.

Son Düzenleme: eqin ~ 23 Mart 2010 23:56
Wozy
24-03-2010, 00:23   |  #2  
Taze Üye
11 mesaj

Bilgisayarın gerçekten çok güzel güle güle kullan. Sorununun kaynağı yazılımsal olabilir(eksik yüklenmiş programlar driverlar ve ya en önemlisi virüsler neden olabilir) bazen antivirüs programlarıda neden olabiliyor.
Eğer bunlarla ilgili bir sorunun yoksa donanımsal (kasanın içindeki hava sirkülasyonu dahi etkilidir bu işte).
! Ama yazdıklarına bakacak olursak senin sorununun çözümü kesin olmamakla disk parçalanması ve hardiskte oluşan hatalar gibi duruyor. Çünkü format atıldıktan sonraki süreçte yavaşlama olur ki bu her bilgisayarda olur. Senin denemen için önerebileceğim Bilgisayar>C:>sağ tıkla>özellikler>araçlar>...
bu bölümdeki disk birleştirici ile başla sonrada hata denetimini bilgisayarın yeniden başlatma zamanına ayarla. Bu ikisini haftada en az 1 kere öneririm. Eğer dosya yükleme ve silme işlemini çok yapıyorsan 2 kez yapmanı öneririm. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son Düzenleme: Wozy ~ 24 Mart 2010 00:23
01apachi
24-03-2010, 01:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj

youruninsıaller.

KarAaBasan
24-03-2010, 02:56   |  #4  
Yeni Üye
47 mesaj

Kardeşim Valla Windows7 ultımate x64 Kullanıosun buyuk ıhtımal Normaldır Bilmedıgım Bi sebebden DOlayı 64bit win7 lerde Hep Bu tur SOrunlar Duyuyorum Ve bızzat kendımdede yaşıyorum Bende İyi Bir DOnanıma Sahıbım AMa Yerı Geldıgınde Sankı cif Cekirdek işlemcı Varmıs Gbı Hıssettırıor Bana 32 win7 de cok rahattım Acıkcası

kenanabay
24-03-2010, 08:20   |  #5  
kenanabay avatarı
Yeni Üye
47 mesaj

Arkadaşım, bilgisayarınızda  Advanced System Care' i kullanmayın. İşletim sistemi dosyalarını da silebiliyor. Onun yerine Tune Up Utilities veya ACE Utilities' i tavsiye ederim.

eqin
24-03-2010, 12:10   |  #6  
OP Üye
56 mesaj
Alıntı: Wozy  
Senin denemen için önerebileceğim Bilgisayar>C:>sağ tıkla>özellikler>araçlar>...
bu bölümdeki disk birleştirici ile başla sonrada hata denetimini bilgisayarın yeniden başlatma zamanına ayarla. Bu ikisini haftada en az 1 kere öneririm. Eğer dosya yükleme ve silme işlemini çok yapıyorsan 2 kez yapmanı öneririm. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Daha önce windows'un disk birleştiricisi ile, smart defragla ve system advanced care ile yapmıştım. Şimdi gene yaptım ama kayda değer bir hata ve ya bölünme bulamadı. Hata denetiminde ise disk temiz dedi.

Kenanabay,

Advanced care'i bilgisayar yavaşladıktan sonra kurdum bir süre hızlandırdı ama şimdi gene aynı. Arada tarama yaptığımda gene kısa süreliğine iyileşme görüyorum o kadar. Dediğiniz programlarıda denerim ama..

KarAaBasan,

Evet haklı olabilirsiniz daha pek çok programın win7 64 bit versiyonu çıkmadı. Windows'ta 32 bit ve ya xp versiyonları çalıştırmak için epey güç harcıyor ama dediğim gibi anlayamadığım şey Görev Yöneticisinden baktığımda doğru düzgün güç harcayan, kaynak harcayan birşey göremiyorum. Ben Win7'i OEM almıştım acaba aynı Cd ile format atılabiliyor muyuz ?

50promil
24-03-2010, 14:11   |  #7  
Yeni Üye
43 mesaj
Alıntı: kenanabay  
Arkadaşım, bilgisayarınızda  Advanced System Care' i kullanmayın. İşletim sistemi dosyalarını da silebiliyor. Onun yerine Tune Up Utilities veya ACE Utilities' i tavsiye ederim.
alakası  yok ben kaç zamandır kullanıyorum gayet iyi.

Süleyman.
24-03-2010, 14:13   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sistede bir anormallik olmaması lazım. Windows 7'yi yeniden kurun bence. Format sonrasi ilk olarak güvenlik yazılımını kurun. Yükleyeceğiniz yazılımlara dikkat edin. Donanım bileşenlerinizin en güncel sürücülerini indirip kurun, BIOS'unuzu güncelleyin. 32-bit Windows 7 ise kurmayın. Sizin sistem ve 64-bitten kaynaklanan bir sorununuz olmaması lazım.

50promil
24-03-2010, 14:14   |  #9  
Yeni Üye
43 mesaj

donanımsal değil ama yazılımsal bir sorun.windows da hep olan şeyler bunlar maalesef.bir süre sonra başlıyor bu şikayetler hiç durmuyor hemde söylenenler de etkili değil kanımca.gözle görülür iyileşmeler sağlanmıyor.win7 kullanıyorsnaız belki ondandır.malum yeni windozlar hep sıkıntılıdır.

Emre_1645
24-03-2010, 23:45   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,056 mesaj

bendede var hatta senin sistemden düşük gayet normal akıcı bir şekilde devam ediyor işlemlerim.

eqin
26-03-2010, 00:19   |  #11  
OP Üye
56 mesaj

Yani iyi bir sistemin bu hale gelmesi gerçekten can sıkıcı. Format atarsam kurulması çok uzun programlarım var bu yüzden atmak istemiyorum :-/ Bu arada win7'i ben OEM olarak almıştım acaba format atarken bir problem çıkar mı ?

Süleyman.
26-03-2010, 13:19   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

OEM olması formatla ilgili herhangi bir sıkıntıya sebep olmaz.