Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarı toplarken de topladıktan sonrada bu forumdan epeyce yardımcı oldunuz herkese tekrar teşekkürler..
Problemim ise şöyle; bilgisayarı kendim topladım ilk topladığımda epey hızlı olan bilgisayarım her geçen gün biraz daha yavaşlıyor. Bilgisayar yavaşlaması ile ilgili pek çok konu okudum ama hiç biri bana yardımcı olmadı. Bilgisayar açılırken artık epey kasıyor, bazende bir işlem başlatacağım zaman kasma yapıyor onun dışında normal ama yinede ilk kurduğuma göre epey yavaş. Yavaşladığı anlarda hemen görev yöneticisine gidip değerlere bakıyorum: CPU kullanımı genelde %1-2 oranında sabit çok nadir %10'un üstüne çıkıyor, RAM kullanımı ise ortalama 1,50 civarında çok nadir 2'i geçiyor. Kaynak izleyicisine bakıyorum orada da birşey görmüyorum. Bu kadar düşük değerler ile kasmasını bir türlü anlayamıyorum. Ara sıra System Advanced Care kullanıyorum o kısmı olarak hızlandırıyor, sonra yine eski haline dönüyor. Başlangıçta açılan programlarım ise Kaspersky, System Advanced Care ve Msn. Bunlarda dediğim gibi değerlerde çok uç değişikler yaratmıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Problemi bulabileceğim sistem denetleme testleri ve ya buna benzer programlar var mıdır?
Sistem özellikleri:
İntel I7 920
Intel X58 UD5 Intel® X58 Soket 1366 DDR3 2000Mhz Anakart
Team Extreme Dark 6Gb Ram
1 Tb HD (300 GB dolu)
SAPPHIRE HD5850 1024 MB Ekran kartı
Coolermaster 600W kasa.