bilgisayar yöneticisi isim değiştirme nasıl olcak

sakin_insan
17-06-2007, 19:14   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
508 mesaj

bilgisayarcı bilgisayara format attı adminisrator ismine 1 yazmış. oraya kendi adımı yazmak istiyorum.
(kullanıcı hesapları isim değiştir kısmını yaptım onu sormuyorum.) görev yöneticisinde kullanıcılar sekmesinde kullanıcı başlığı altında 1 yazıyor onu nasıl değiştircem???????????????????????SoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruSoruÜzgünÜzgünÜzgünÜzgünÜzgünÜzgün

TuncaBozkurt
17-06-2007, 19:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Bence o Administrator oturumu değildir.Sadece bilgisayar yöneticisi yetkilerine sahip bir oturumdur.

team118a
17-06-2007, 19:27   |  #3  
Üye
74 mesaj

denetim msasına git ordan kullanıcı hesaplarını tıkla ''adminisrator'' sekmesine tıkla [URL=http://imageshack.us][/URL] ordan ''adımı değiştir''i tıkla ve yeni simini yaz

sakin_insan
17-06-2007, 20:15   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj
team118a
denetim msasına git ordan kullanıcı hesaplarını tıkla ''adminisrator'' sekmesine tıkla

ordan ''adımı değiştir''i tıkla ve yeni simini

sakin_insan
(kullanıcı hesapları isim değiştir kısmını yaptım onu sormuyorum.)
onu sormadığımı söylemiştim!!!!!!!!!!!!  Gözünü devirmişGülümseme

Son Düzenleme: sakin_insan ~ 17 Haziran 2007 20:16
sakin_insan
17-06-2007, 20:18   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj
tuncab
Bence o Administrator oturumu değildir.Sadece bilgisayar yöneticisi yetkilerine sahip bir oturumdur.
denetim masasında görünen tek bir hesap var oda benim hesabım. türü ise bilgisayar yöneticisi.  

ya nasıl değiştircem o 1 i ?????????????

TuncaBozkurt
17-06-2007, 22:16   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Yeni bir bilgisayar yöneticisi hesabı oluşturup bu hesap üzerinden 1 hesabını silmeyi deneyebilirsin.

osa_bh
17-06-2007, 22:31   |  #7  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

Bilgisayarıma farenin sağ tuşu ile tıkla bilgisayar adına gel değiştir de eve bilgisayarının adını yaz [değiştirdikten sonra bilgisayara reset atılıcak]

sakin_insan
17-06-2007, 23:45   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj
osa_bh
Bilgisayarıma farenin sağ tuşu ile tıkla bilgisayar adına gel değiştir de eve bilgisayarının adını yaz [değiştirdikten sonra bilgisayara reset atılıcak]
denedim olmadı. görev yöneticisinde kullanıcı kısmında hala 1 yazıyo. verdiğim ad yazmıyo!!!!!Ağlıyor

sakin_insan
18-06-2007, 16:31   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj

ya şu soruya cevap verecek kimse yokmu???
nasıl kurtulacam ben bu 1 den
(format hariç bir yöntem)

TuncaBozkurt
18-06-2007, 16:35   |  #10  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Denediğin yöntemleri söylersen, onların dışında bildiğimiz yöntemleri söyleyebiliriz.

sakin_insan
18-06-2007, 18:02   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj
tuncab
Denediğin yöntemleri söylersen, onların dışında bildiğimiz yöntemleri söyleyebiliriz.
şunları denedim::
team118a
denetim msasına git ordan kullanıcı hesaplarını tıkla ''adminisrator'' sekmesine tıkla
ordan ''adımı değiştir''i tıkla ve yeni simini
denedim olmadı...
osa_bh
denedim olmadı...

sercan007
18-06-2007, 21:59   |  #12  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

ya ben bişey sorcam ben kendime sercan adında bi oturum açtım ve administratör oturumunua geri dönmek istiorum administratör'ü sadece güvenli modda açabiliyorum ben sercanı silip administratör ü kullanmak istiorum

sakin_insan
19-06-2007, 14:49   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj

ya yardımcı olabilecek kimse yokmu?

ben bu 1 den kurtulmak istiyorum??????

TuncaBozkurt
19-06-2007, 15:05   |  #14  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
sercan007
ya ben bişey sorcam ben kendime sercan adında bi oturum açtım ve administratör oturumunua geri dönmek istiorum administratör'ü sadece güvenli modda açabiliyorum ben sercanı silip administratör ü kullanmak
TweakUI ile yapılabiliyordu sanırım.Bu programda Administrator oturumu görünsün de.(İngilizce olarak).Daha sonra Admin oturumuna girip sercan oturumunu sil.
Veya Kullanıcı Hesapları>Kulanıcıların oturum açma ve kapama şeklini değiştir e gir.İki seçeneğin de pasif olmasını sağla.Daha sonra oturumunu kapat.Açılan pencereye kullanıcı adı olarak Administrator yaz ve tamam a tıkla.Daha sonra Kullanıcı Hesapları altından sercan oturumunu sil ve Oturum açma-kapama şeklini eski haline getir.

müge
19-06-2007, 18:29   |  #15  
Yıllanmış Üye
193 mesaj

arkadaşım yeni bir kullanıcı hesab oluşturup o hesaptan bilgisayarına giriş yapsan olabilir diye düşündüm.bir dene istesen.

sakin_insan
19-06-2007, 21:17   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj
müge
arkadaşım yeni bir kullanıcı hesab oluşturup o hesaptan bilgisayarına giriş yapsan olabilir diye düşündüm.bir dene istesen.
o zaman bilgisayarda iki kullanıcı olur. ama bilgisayarı tek kişi kullanıyorum. ben olan hesabımda değişiklik yapmak istiyorum.

sakin_insan
19-06-2007, 21:31   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj

başlat>yardım ve destek  kısmında bişey buldum ama bunu daha önce deneyen varmı??

Bozuk bir kullanıcı profilindeki veriler yeni kullanıcı profiline nasıl kopyalanır

Yeni Kullanıcı Profiline Dosya Kopyalama
1. Dosya kopyalama işleminde profilini kullandığınız kullanıcıdan farklı bir kullanıcı olarak oturum açın.
2. Windows Gezgini'nde sırasıyla Araçlar'ı, Klasör Seçenekleri'ni ve Görünüm sekmesini tıklatın, Gizli dosya ve klasörleri göster'i tıklatın, Korunan işletim sistemi dosyaları gizle onay kutusunu tıklatarak işareti kaldırın ve Tamam'ı tıklatın.
3. C:\Documents and Settings\Eski_KullanıcıAdı klasörünü bulun; burada C Windows XP'nin yüklü olduğu sürücü ve Eski_KullanıcıAdı kopyalamak istediğiniz kullanıcı verilerinin alınacağı profildir.
4. CTRL tuşunu basılı tutarken, aşağıdaki dosyalar dışında bu klasördeki her dosya ve alt klasörü tıklatın:
• Ntuser.dat
• Ntuser.dat.log
• Ntuser.ini

5. Düzen menüsünde Kopyala'yı tıklatın.
6. C:\Documents and Settings\Yeni_KullanıcıAdı klasörünü bulun; burada C Windows XP'nin yüklü olduğu sürücü ve Yeni_KullanıcıAdı "Yeni Kullanıcı Profili Oluşturma" başlıklı bölümde oluşturduğunuz kullanıcı profilinin adıdır.
7. Düzen menüsünde Yapıştır'ı tıklatın.
8. Bilgisayar oturumunu kapatın ve yeni kullanıcı olarak oturum açın.

Not Eski profili silmeden önce e-posta iletilerinizi ve adreslerinizi yeni kullanıcı profilinize almanız gerekir. Ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

313055 (() OLEXP: Microsoft Windows XP'ye Yükseltme Yaptıktan Sonra Posta Klasörleri, Adres Defteri ve E-Posta İletilerinin Eksik Olduğu Görülüyor (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

Son Düzenleme: sakin_insan ~ 19 Haziran 2007 21:32
sakin_insan
24-06-2007, 12:46   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj

yukarıdaki yöntemi denemedim .bilgisayara zaten yeni format atıldı.
sistem dostalarıyla oynarsam,sistem çöker diye korkuyorum.
hala o bir var ve komut isteminde(çalıştır>cmd) hala
c:\documents and settings\1>
yazıyor.

bişey sorcam:
kayıt defterinde
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileListProfilImagePath da %System drive%documents and settings\1
anahtarıdaki 1 i değiştirsem ne olur??????????

TheZaMNoS
25-06-2007, 13:34   |  #19  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

sadece o kayıttaki 1 değişir. Sorununun gideceğini sanmam.

Aklına gelen çözümleri de sistem geri yükleme noktası oluşturup deneyebilirsin. Bir sorun çıkarsa oluşturduğun tarihe geri dönerek çözersin.

sercan007
25-06-2007, 13:40   |  #20  
Yıllanmış Üye
251 mesaj

ya arkadaşım bende öyle yapıorum da benim sercan adındaki oturumu silmiyo sil bölümü  soluk yani silinemez durumda