Bilgisayara Olan İlginiz Nasıl Başladı??

Erdem_Aydın
04-10-2011, 13:27   |  #1  
Erdem_Aydın avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj

Evet arkadaşlar herkes bilgisayara olan ilgisisin nasıl başladığını açıklasın. Görelim bakalım neler varmış? :)) 

Ben açıklıyorum;
Amcamın oğlu bilgisayar bölümü okuyordu. 96-97 yılları tahminim tam olarak hatırlamıyorum bi bilgisayarları vardı çok eski tabi tahmin edersiniz. Bilgisayarı temizlemek için içini açmıştı. Ben onu izleken büyülendim sanki bir sürü kablo. Ya sen nasıl karıştırmıyorsun bunları? diye sordum. Ne varki hepsinin bi yeri var zaten dedi (tabi ben her kabloyu tek zanediyorum). Neyse sonra bi DxBall oyunu vardı ki... Bayılırdım ona onu da daha sonra oynamıştım worms oyunu oynardı sonra. Çok hoşuma gidiyordu o zaman karar verdim bilgisayarcı olacaktım. Bir programcı olacaktım. Şimdide okuyorum ve bilgisayar benim için vazgeçilmez bişey :))

Son Düzenleme: Erdem_Aydın ~ 04 Ekim 2011 13:27
Kapalı Hesap (200174)
04-10-2011, 13:37   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Aslında 2000 yılına kadar pek önemsemezdim bilgisayar'ları genel olarak spor,iş sinema,futbol gibi aktivitelerim vardı,boş olduğum zamanların çoğunu nerde akşam orda sabah denilecek türden. :)
Birgün arkadaşım hararetli bir şekilde oyun oynuyordu ismini hatırlamıyorum tabi oyun'un,gözüm aldı ekran'a hoşuma gitti kafamdan şöyle geçti kendimce ya bu cihazın nasıl bir çalışma prensibi var.Merak ettim tabi dedim ver birazda ben oynayayım oynadım hoşuma gitti kasa'yı açtım içini görünce daha bi merak saldım bilgisayar işine 1 gün sonra gittim kendi bilgisayar'ımı aldım geldim,kurdular ayarladılar 6 ay dayanabildi kabloları söktüm dağıttım toplarken yanlış bir bağlantı yabtım galiba,düğmeye basınca çıt diye bir ses geldi anakartı yakmışım bilmiyorum ya anakart nedir diye :D yabtırdık tabi,3 yıl onla idare ettim tabi yetmedi öğrendikçe bilgisayarı yavaş gelmeye başladı. O günler sadece bilgisayar'ı anlamaya çalışmıştım parçaların görevleri neler ne gibi durumlarda bozulur virüsler ne gibi zarar yapar bu zamana kadar geldim şimdi ise laptop'suz kafeye bile gitmiyorum arkadaşlarla kafede bile oyun oynuyorum.... :)
Şuan ise sürekli parça aldığım tamir ettirdiğim servisin sahipleri eskiden açmayı bilmezdim her sorun olduğunda arardın şimdi ayda yılda 1 defa uğrar oldun diyorlar :D
İlk aldığım zamanlar tuşları arardım klavyede şimdi ise bakmadan yazıyorum.. :)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (209781) ~ 04 Ekim 2011 13:44
Kapalı Hesap (153334)
04-10-2011, 13:56   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

1993 de eski küstür atarim vardı siyah kutu.Sonra beyaz kutulu ile süper mario ile ve nintendo kasetli tanıştım 1994 de külüstür bir bilgisayarda ilk oyunumu oynadım disketten.(prince) 1998 de ilk bilgisayarımı aldım 2002 psone aldım 2004 yeni bilgisayar aldım.2008 yeni bilgisayar aldım.2010 yeni bilgisayar parçaları aldım.2011 de 2.bilgisayarımı kendim modifiye ettim.

şunu ellerimle parçaladım.Ayrıca psone nın bile içini açıp cdrom takmayı denemiştim.

Bu atari nes in oldugu zamanlarda hoperlörlerim kablosuzdu (kendim buldum)ve vcd playerdeki mortal kombatın görüntüsünü küçük el televizyonuna aktarmıştım hemde kablosuz evin her yerine.Daha japonlar yeni yeni robot kolları ile uğraşıyorlardı.

işte prince bu.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (209781) ~ 04 Ekim 2011 14:27
Erdem_Aydın
04-10-2011, 13:59   |  #4  
Erdem_Aydın avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,628 mesaj

Ben doğduğunda sen atari oynuyordun demek :)) ben de atari oynamayı severdim. En çok bombermanı birde marioyu oynardım :))

viking20
04-10-2011, 14:09   |  #5  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

1996 da HP Desktop u alarak.(şimdi parçası kalmadı)

Kapalı Hesap (200174)
04-10-2011, 14:30   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

hacı bomberman'la Tank oyunlarını tek geçerim sabahlara kadar kardeşimle ateş ediyorduk tuhafta bi sesi vardı yıldız çıkınca kavgaya başlardık ben alacam sen aldın sıra bende :D
Hatta bozulunca atari kendimiz tamir edip devam ediyorduk :))

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (209781) ~ 04 Ekim 2011 14:31
Erdem_Aydın
04-10-2011, 14:52   |  #7  
Erdem_Aydın avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,628 mesaj

He ya bide tank oyunu vardı :)) O yıldız kavgalarını bende çok yapardım :) kollar ha bire bozulurdu sinir olurdum. Düzeltebilirsem düzeltiyor olmazsa yenisini alıyordum.

Tekno_Loji
04-10-2011, 15:20   |  #8  
Tekno_Loji avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 35
1,677 mesaj

1988 yılında atari salonuna gitmiştik bir arkadaşla onun sayesinde başladı. Commodore64 vardı o zamanlar bilgisayar olarak

Son Düzenleme: Tekno_Loji ~ 04 Ekim 2011 15:40
Kapalı Hesap (153334)
04-10-2011, 15:44   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Alıntı: kesko  
hacı bomberman'la Tank oyunlarını tek geçerim sabahlara kadar kardeşimle ateş ediyorduk tuhafta bi sesi vardı yıldız çıkınca kavgaya başlardık ben alacam sen aldın sıra bende :D
Hatta bozulunca atari kendimiz tamir edip devam ediyorduk :))
İşte o tank oyunu işte o sesleri.

http://www.youtube.com/watch?v=VM6iZgSaeX0

[googlevideo]VM6iZgSaeX0[/googlevideo]

Ateri salonlarında en çok jeton harcadıgım oyunlar sırasıyla

Mustafa+ streetfighter +mortalkombat + samurai +snow bross

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (209781) ~ 04 Ekim 2011 15:48
fbli
04-10-2011, 16:06   |  #10  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Babamın 2005 yılında aldığı ilk yavaş ve külüstür bilgisayar (şu an ikincisini kullanıyorum) ve abimin bilgisayarı hızlandırmak için yüklediği onca program başlangıç oldu. CHIP ve PC Net gibi dergilerle de kendimi geliştirdim. Bir ara o kadar takmıştım ki yatarken "LGA 775" ın İngilizce söylenişini sayıklardım :)

okinkurt
04-10-2011, 16:10   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

ben kücükkene atari oynardım snow bros mario felan işte :D sonra p1 160 mhz idi sanırım bi pc aldık abim aldı tabi ben oyuna merak salana kadar p1 eskidi :D bi halt acamıyodum onla ev korsan cd cöplügü olduydu bu sefer acıcam bunu actı dur acıcak felan bi içinde 8-9 oyunun oldugu bi cd ile cm 2002 yi acıyodu onlarıda suyunu cıkaranak adar oynamısımdır tabi en sonunda sabır tası catladı ucan tekme attım ilk pc katliamım oydu :D bazen su oyun işine bulasmasaydım hic diyorum habire masraf cart curt pc kadar sorun cıkaran bi alet daha bilmiyorum ama yapaack bişey yok merak işte :D.

Erdem_Aydın
04-10-2011, 20:17   |  #12  
Erdem_Aydın avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,628 mesaj
Alıntı: fbli  
Bir ara o kadar takmıştım ki yatarken "LGA 775" ın İngilizce söylenişini sayıklardım :)
Beğendim

Aslında ben lise son sınıfta donanımım çok iyi diye düşünürken (yani aprçaları tanıyor söküp takıyordum biliyorum diye geçiniyordum ((: ) bizim bayan bi bilgisayar hocası vardı onun eşi okula gelmişti onunla konuşmuştum bana BIOS nedir ve dual core ile core 2 duo işlemci arasındaki farkı sordu kaldım öylece sonra bi başladım araştırmaya kısa zaman da birçok şeyi öğrendim chipe üye oldum ve sonra hocaya gittim şimdi eşiniz istediğini sorabilir demiştim :)) Şu an bilgisayar hakkında epey bilgim var :)) tabi öğrenilecek şeyler hiç bitmez orası ayrı..

Son Düzenleme: Erdem_Aydın ~ 04 Ekim 2011 20:18
Erdem_Aydın
04-10-2011, 20:18   |  #13  
Erdem_Aydın avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,628 mesaj

Bu arada CEBIT fuarı açılmak üzereymiş ve girişler ücretsiz olacakmış... Bilmiyorum haberiniz var mı?

tBox
04-10-2011, 20:25   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj

96'da doğdumda hafızamı kazandığım günden itibaren evimizde bilgisayar vardı bunun nedeni babamın çok iyi bir programcı ve webmaster  olmasıydı ki az çokta ünlüdür. Bilgisayarı ilk gördüğümde  98 vardı açılış ekranını hatırlıyorum dahası yok. Sanırsam internette yoktu. Sonra 8-9 yaşında bize kablolu internet geldi ama ne yazık ki bir gelip bir giderdi ve internetten anladığım tek şey Hugo'nun oyunuydu. Onu oynamak istiyordum babamsa benim için internetin erken olduğu düşünüyordu sanırım. Küçük oyunlarla başlayan serüvenim Google öğrenmem (hatırlıyorum arkadaşlar muhabbet ediyordu ben merak ettim sordum önce dediki her şeyi bulabiliyorsun dedi ben de nasıl her şeyi bulabiliyorsun demiştim o da basbayağı her şeyi bulabiliyorsun demişti sitenin adresini aklımda tutamadığım için kağıda yazmış ve eve götürmüştüm :D) o yıllar boyunca hiç kendi bilgisayarım olmadı oldu amam hep babamın getirdikleriydi yani hep 2. eldi kızmıyorum ama yenisi alabilirdi. Tabiki hal böyle oyunca benim aram bilgissayar oyunlarıylada pek yoktu. Zaten bu seneye kadar hiç oyun bitirmemiştim ben. 2006 yılıydı galiba Samsung C900 televizyonu almak istiyorduk ilk teknolojiye girme çabamdı babam anlatmış ben dinlemiştim bilgisayara girersek sadece world powerpoint bir kaç oyun vardı benim için. Sonra iyice teknolojiyle illgilenmeye başladım ve Leptop almak istedim tam karar vermişken tablet pc almak için uğraştım (yıllar yanlış değil 2 sene kadar leptop araştırdım ve Hp İ7-2630 QM modelini şeçmiştim nam-ı diğer Envy 17 3D) sonra nedense masaüstü toplamak istedim ve topladım ve çokta kral oldu benimki bukadar gerçi destan yazdım ama :D

Edit : ama hiçbir zaman mutsuz olmadım

Son Düzenleme: tBox ~ 04 Ekim 2011 20:27
fbli
05-10-2011, 16:11   |  #15  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj
Alıntı: erdem552  
Beğendim

Aslında ben lise son sınıfta donanımım çok iyi diye düşünürken (yani aprçaları tanıyor söküp takıyordum biliyorum diye geçiniyordum ((: ) bizim bayan bi bilgisayar hocası vardı onun eşi okula gelmişti onunla konuşmuştum bana BIOS nedir ve dual core ile core 2 duo işlemci arasındaki farkı sordu kaldım öylece sonra bi başladım araştırmaya kısa zaman da birçok şeyi öğrendim chipe üye oldum ve sonra hocaya gittim şimdi eşiniz istediğini sorabilir demiştim :)) Şu an bilgisayar hakkında epey bilgim var :)) tabi öğrenilecek şeyler hiç bitmez orası ayrı..

İnsan bir çok şeyi bildiğini sanyor ama bu alan öğrenmekle bitmiyor. Okul gezisinde bir Anadolu Lisesi ne gitmiştik. Bilgisayar Laboratuvarı nı gezerken bizimkiler kolumdan tutup doğruca bilgisayar hocasının yanına götürdü. Hoca da bana sordu: "RAM in çalışıp çalışmadığını nasıl anlarsın?" Bende "Denerim" diye cevap verdim. Hoca gülüp bir şey bilmediğimi sandı. Pentium 3 leri filan sordu. Sorunun cevabını hala bilmiyorum ama yaklaşık bir sene önceydi ve o zaman da çok şey biliyordum.

Erdem_Aydın
07-10-2011, 14:39   |  #16  
Erdem_Aydın avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,628 mesaj
Alıntı: fbli  
İnsan bir çok şeyi bildiğini sanyor ama bu alan öğrenmekle bitmiyor.
Katılıyorum...

faceman
07-10-2011, 14:49   |  #17  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

hocam ben zaten 98'de doğdu siz 93'te öğrendim dionuz :D ben gökbay adlı arkadaşım oyunlara filan düşkün olduğu için ilk başta biraz yakınlaştım pc'ye sonra oyun filan oynamaya başladım yavaş yavaş eski pc'yi çökerttim ve yavaş yavaş öğrenmeye başladım sonra 2011 ocak'ından itibaren pc parçalarına bakmaya başladım(öncedende bakardımda öylesine bakardım zaman geçsin die :) sonra şubatta iyice meraklandım tüm sitelerden markalara filan bakıyodum martta chip dergisi aldım ve bilmediğim yüzlerce şey öğrendim dergiyi 15 kere okudum bitirdim :) zaten okuduktan sonra tüm pc parçaları ve windows hakkında normal bir kişi kadar bilgi biliyodum :) sonra nisan sonunda buraya üye olup çok az şey bildiğimi farkettim :) mayısta yeni pc alınınca benim kayış koptu zaten pc'nin inciğini cinciğini öğrenmeye başladım :D hala bilmediğim çok şey var tabii

mustafak90
07-10-2011, 16:14   |  #18  
Üye
71 mesaj

evet arakdaşlar 1990 yılında doğdum ve doğduğum günden beri bir çok bilgisayarım oldu bunda babamın bilgisayar hayranlığının büyük bir etkisi oldu babam bilgisayar ilk cıktığı zamanalrda yani dos komut sisteminde iken buna merak salmış bilgisayarı almış ne varki kullanmasını bilmiyor o zmn bi ilçede görev yapıyormus ordada muhtarın oğlu tahsilli ingilizce bilen zeki cocuk napmış etmiş onu kandırmış çikolata şeker kola hergün yanına çağırıp oturtuyormuş sürekli sormuş bu ne demek şu ne demek fln feşmekan 
derken öğrenmiş ve bende onu izliye izliye öğrendim pc yi ne zmn öğrendiğimi bilmiyorum sanki doğuştan bilir gibiyim :D şöyle bi özelliğim daha var benim yanımda benimle takılanlar 2 sene içinde pc yi okutur oldular  beni geçtiler benle takılan bilgisayar alıyo benden format atmayı pc yi söküp takmayı öreniyo 
gecen amcoğlu program bulmuş bana pc ıd ni ver dedi ve bi program gösterdi kur dedi uzaktan pc mi kumanda etti :D bi anda şaşırdım ana noluyo sen ne zmn bukadar ilerledin dedim hala bilemem pc sevdamın ne zmn başladığını benim hep pcm vardı allaha şükür prince of persia 1 red alert ws e oynardım pcde babam visual basic biliyo banada öğretmeye çalıştı merakımı öğrenince ama biraz küçük prolar yapıp bıraktım cok zor kafayı yer insan şimdi evde 4 tane pc var :D eski pc mi satamıyom hastalık gibi saklıyom :D yeni teknolojiyi almasamda takip eder oldum.

herifz
07-10-2011, 18:43   |  #19  
Üye
73 mesaj

Çok küçüklüğümden beri oynuyorum inanın unuttum artık