Merhaba,
Bilgisayara takılan USB disk v.b. cihazların nezaman takıldığını, serinumarası, birim isimlerini vb. bilgilerin tutulduğu bir kayıt dosyası ya da log dosyası var mıdır?
Teşekkürler.
Merhaba,
Bilgisayara takılan USB disk v.b. cihazların nezaman takıldığını, serinumarası, birim isimlerini vb. bilgilerin tutulduğu bir kayıt dosyası ya da log dosyası var mıdır?
Teşekkürler.
Bu konuda net bilgim yok lakin bir cihaz ilk defa takılıyorsa sistem sürücüsünü yükleyip cihazı açıyor daha önce takldıysa hemen açıyor, buda cihaza ait bilgilerin bir şekilde sistemde tutulduğu anlamını taşır.Ama nerede ne şekilde tutuluyor? Burası beni aşar.
Haklısınız. Benim de okayıtları birşekilde bulmam gerekiyor.
Bu konuda teknik bilgiye sahip kimse yok mudur?
eyvah..eğer böyle birşey varsa işimiz kötü:)
ama disketi çıkarınca donanım kaldırdan çıkarmalarda böyle durum sözkonusu olamaz..usb den direk çıkarmadan önce donanım kaldırdan çıkarmalardan dolayı önbellekteki bilgiler siliniyor biliyorum..
vardır. senin dediğin system auditinge girer öyle her sistem bunu yapsa birkaç günde diskler dolar.
kayıtlar sadece farklı cihaz bilgilerini tutar, registery dosyaları ve inf dizininde.
auditing olarak sadece system, güvenlik vb kritik olaylar tutulur, system olay yöneticisine bakabilirsin. bu kayıtlar da çembersel kayıt tutar, belli tarih veya boyut eskisinin üzerine kayıt yapılır. dediğin işi yapmak için özel uygulama veya servis kurman lazım.
enginsahBu konuda teknik bilgiye sahip kimse yok mudur?