Herkese merhabalar.
Windows 7 Ultimate SP1 kullanmaktayım. 12.10.2011 tarihiyle yeni gelen 78 MB kadar windows güncelleştirmelerini yükledim. Net hatırlamıyorum ancak ya dünden beri var bu sıkıntı ya da güncelleştirmelerden sonra oldu.
Sıkıntıma gelince, herşeyin açılışında feci bir yavaşlama yaşamaktayım. Örneğin masaüstümdeki bir klasörü açtığımda içerisindeki dosya ve klasörlerimin ekrana gelmesi yaklaşık 1 dakika sürdü. Google Chrome'u tıkladıktan 1-2 saniye sonra açılırken son 2 gündür açılması için yaklaşık 2 dakika bekler oldum. Hatta az önce google'a girdikten sonra "Forum Donanımhaber" yazmak istediğimde ise "F" tuşu google arama kutusunda belirdikten sonra yazının tamamının gelmesi için yaklaşık 3-4 dakika bekledim.
Aynı sorun siteleri açarken de karşıma çıkmakta. Ara sıra internet tarayıcılarım takılıyor ve sayfaları aşağı bile çekemiyorum. (Hatta az önce masaüstünden bir klasör açtım ve yanıt vermiyor konumuna geçti, kendine gelmesi için yine yaklaşık 1-2 dakika bekledim)
Ancak işin ilginç tarafı sürekli sürekli olmuyor bu sıkıntı. Örneğin 15 dakikada bir böyle bir 5 dakika yaşamaktayım bu sıkıntıyı.
Acaba HDD mi dolu diye düşündüm, masaüstü 20 GB kada doluydu, indirilenler falan derken toplam C biriminde 35-40 GB bulan bir yoğunluk vardı. Hepsini temizledim, gereksiz programları kaldırdım, CCleaner programıyla Windows Kayıt Defteri taraması yaptırdım, ondan da gereksiz dosyaları sildirdim, açılışta gereksiz olan programları kapattım, arkaplanda çalışan Dropbox gibi sürekli güncelleme yapan programları da kapattım. Şu an sadece arkaplanda ESET 5 Smart security ve Desktop Earth diye bir program açık. (ki desktopearth'ü kapattığımda da aynı sorun tekrarlıyordu). Disk parçalanma testi yaptırdım D: %1, C:%3 çıktı, gerek bile duymadım diski birleştirmeye.. (Saat 00:16 itibariyle Disk birleştirme işlemi bitti.. Ayrıca bilgisayara reset attığımda anlamadığım bir şekilde hem kapanırken hem açılırken Windows Yapılandırılıyor dedi)
İnternet hızım feci düşük, ara ara kopuyorum, ama evdeki internette hiçbir sıkıntı yok başka pclerden ya da cep telefonumdan gayet rahat kullanabiliyorum.
Bir ara 7200rpm 1TB harici HDD'me verileri kopyalama hızım 250KB/s'e kadar düştü, hatta donmaya başlamıştı.
Sistemimde daha önce böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Ayrıca takılmaların ve donmaların başlamasından önce herhangi bir program yüklememiştim ( ya da donanımsal bir değişiklik yapmadım)
İllet oldum illet..
Sistemim:
-intel core i5 m430 2.2 Ghz
-ati HD5650 1GB
-4GB ddr3 1333 Mhz Ram
-500 GB WD (yeni bir HDD, 2-3 ay oldu alalı, 1 kez windows yükledim o kadar. )
Windows 7 Ultimate SP1
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür