Bilgisayarda Hıza yönelik adım 3-Yavaşlatan öğeler

mustafa2116
27-09-2012, 18:53   |  #1  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Bilgisayar Nasıl yavaşlar?

Bu alta yazdıklarımı yapıyorsanız hızınız Yantarafında verilen değerler oranında yavaşlayacaktır..

• Explorere yük bindiriyorsanız %30

• Masa üstünde fazla icon yada dosya bırakıyorsanız %10

• Sanal Dosyayı temizlemeden sürekli kullanmak[%temp%]%5

• Sanal Sürücü kullanıyorsanız %5

• Sanal disk belleğini açık şekilde kullanıyorsanız %3-10 artan özellikli

• Diski Birleştirmeden uzun süre kullanıyorsanız %10-20 artan özellikli

• Sisteme açık veri bırakmak %2 stabil

• Network ve Net uygulamlarını başlangıca yerleştiriyorsanız %10

• Disk sistemleriyle ilgili uygulamları başlangıçta bırakıyorsanız %15

• Bilgisayarım zor çalışıyor diyip virüs koruyucusuz durup virüs toplamak %5 artan özellikli

• Arka plan uygulamlarına dikkat etmeden bilgisayarı kullanıyorsanız.%3

• Aynı anda bir güç kaynağından falza miktarda enerji alıyorsanız.%10

• Aynı anda kasa içindeki güç kaynağından aynı hat üzerinden  güç alırsanız %5 durumsal

• Sisteminizi donanıma göre kurmazsanız 32-64 bit %10

• Sisteminize göre yazılım kurmazsanız %5

Bunun dışında aklıma gelmeyenler elbette vardır...

SypeR54
27-09-2012, 20:33   |  #2  
SypeR54 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 55
724 mesaj

Teşekkürler yararlı bir konu olmuş. Ama bişi sorucam Ben Ayda bir Komple Pcyi Temizliyorum. Gerek geçici çerezler vs. olsun. Ama Disk birleştirme yapmıyorum buda Pcyi yavaşlatırmı temiz tutmama rağmen ?

mustafa2116
27-09-2012, 21:03   |  #3  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

Bir dosya bilgisayar çalışırken disk üzerine hızlı bir şekilde ve rasgele bir işlemle yazılır.

Daha açık anlatmak gerekirse bir Dosya diskin hafıza çarkı dönerken sırayla yazılmaz yazma işlemi diskin sürekli hızlı oluşundan parça parça farklı yerlere doğru yapılır. Bu nedenle Dosyayı her okumaya çalıştığımızda yavaşlama yaşarız.

Disk üzerinde okuma yapılırken disk çarkının dönüş hızınin  pekte önemi yoktur. Bir okuma gözü diskin üzerindeki 1 gb lik bir dosyayı okuyacaksa param parça dosyayı hamleler yaparak okuyacaktır bu hem açılış hızını hemde dosya açılışını etkiler.

Disk birleştirmesinde dosya aynı hizaya gelir ve okuma bir hizada hılza yapılır. Yazmak okumadan yavaştır ve dosyanın parçalanma nedenide yazmanın yavaş olması ve diskin durmadan devam etmesidir.

Rainn
28-09-2012, 13:22   |  #4  
Rainn avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
59 mesaj

:) windows her şekilde yavaşlar diye düşünüyorum nasıl olduğunu anlamadım bilgisayarımı formatladım programlarını driverlerini kurdum makinem çok hızlıydı ve 2 aylığına geziye çıktım geldiğimde pc mi açtım yavaşlamıştı :)

mustafa2116
28-09-2012, 23:46   |  #5  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,012 mesaj

windows herhangibir neden dolayı yavaşlamasına neden olabilir.  senin yavaşlama nedenin  aygıtsal soğuması olabilir. hdd bazen verilerin uzun süre soğuk kalması nedeniylere bir yavaşlama yaşar. bu iyi bişi hdd denin sağlam ve pekişmiş olduğunu gösterir..