! Bilgisayarda users32.dat hatası ve Birçok Hata..

BrS07
11-03-2008, 23:55   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Bir haftadır resmen kafayı yemiş durumdayım, neyi denediysem olmadı her defasında silindi silindi, bilgisayara reset attığım zamanlarda yine aynı hatalara devam etti..internette yaptığım bazı araştırmalar sayesinde bunun bir Malware olduğunu ve Win32'de ciddi hatalara sebep olabileceğini öğrendim.. Bir haftadır internet hızımda gözle görülür bir düşüş oldu.. Wirelessle bağlanıyorum, evden diğer bilgisayardan girince internet normal, sorun benim bilgisayarımda yani..
Size hataların resimlerini veriyorum umarım bir çözüm bulabilirsiniz..
1) Bilgisayara format atmıştım, herşey normal giderken formatı attığımın gecesi, (herhalde güvenlik programlarını henüz kurmadığımdan) bu lanet malware girdi.. ve 5-6 saniyede bir aşağıda çıkarak sinirlerimin sınırlarını zorluyor..

2) O kırmızı renkli çarpı ikonuna tıkladığımda aynen bu çıkıyor, bunu size göstermek için tıkladım ve resmi yakaladıktan hemen sonra iptal ettim..

3) Bu lanetin bilgisayarıma girip sürekli böyle baloncuk çıkarmasından 2 veya 3 gün sonra da birçok programa tıkladıgım zaman açılmadan önce bu hatayı veriyorlar, ayrıca bilgisayarımdaki resimleri "Windows Resim ve Faks Görüntüleyicisi" ile açamıyorum, üzerlerine tıklamamla kalıyor herşey tepki vermiyor..
Bu da error :

Bu sorunumu bir haftadan önce kesinlikle çözmem gerekiyor, sınav dönemi, dönem ödevi, projeler, slayt gösterileri üst üste binecek aksi halde :S
Umarım çözebilirsiniz..
Şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler..
edit : bu da bilgisayarımda Adware Away programının bulup da inadına silmediği dosyalar belki işinize yarayabilir..

ve son bomba : bilgisayar görev yöneticisini devre dışı bıraktı :D

Yardımlarınızı bekliyorum, tekrar teşekkür ederim..

Banned
12-03-2008, 00:25   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Görev yöneticisini düzeltmek için aşağıdaki kodları not defterine yapıştırıp farklı kaydetten isim uzantısını .REG olarak kaydedin (örn: Yeni.REG) oluşan reg  dosyasının üzerine tıklayıp  kayıt defterine ekleyin.

'Enable/Disable Registry Editing tools'© Doug Knox - rev 12/06/99'This code may be freely distributed/modifiedOption Explicit'Declare variablesDim WSHShell, n, MyBox, p, t, mustboot, errnum, versDim enab, disab, jobfunc, itemtypeSet WSHShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")p = "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\"p = p & "DisableRegistryTools"itemtype = "REG_DWORD"mustboot = "Log off and back on, or restart your pc to" & vbCR & "effect the changes"enab = "ENABLED"disab = "DISABLED"jobfunc = "Registry Editing Tools are now "'This section tries to read the registry key value. If not present an'error is generated. Normal error return should be 0 if value is'presentt = "Confirmation"Err.ClearOn Error Resume Nextn = WSHShell.RegRead (p)On Error Goto 0errnum = Err.Numberif errnum <> 0 then'Create the registry key value for DisableRegistryTools with value 0WSHShell.RegWrite p, 0, itemtypeEnd If'If the key is present, or was created, it is toggled'Confirmations can be disabled by commenting out'the two MyBox lines belowIf n = 0 Thenn = 1WSHShell.RegWrite p, n, itemtypeMybox = MsgBox(jobfunc & disab & vbCR & mustboot, 4096, t)ElseIf n = 1 thenn = 0WSHShell.RegWrite p, n, itemtypeMybox = MsgBox(jobfunc & enab & vbCR & mustboot, 4096, t)End If

Winreanimatör zararlısının sistemden temizliği norton tarafından anlatılmış linkte verilenleri uygulayarak bu zararlıdan kurtulabilirsiniz.

Banned
12-03-2008, 00:28   |  #3  
Banlandı
5,777 mesaj

bir diğeri aşağıdaki linkteki Run it now yazan yeri tıklayarak uyarılara izin verin bırakın norton olası proplemlere karşı kayıt defteri yedeklemenizi yapsın

ayrıca bu linkte otomatik temizlik için programlar verilmiş indirip güvenli kipte çalıştırmayı deneyin

Son Düzenleme: khramn ~ 12 Mart 2008 00:31
BySecure
12-03-2008, 11:51   |  #4  
Taze Üye
11 mesaj

Arkadaşım 3-4 Ay uğraştığım bir sorun seninki..
Hiçbir antivirus programı ile temizleyemedim.

Fakat: Microsoft sistem destek ekibinin tavsiyesi ile SmitfraudFix.exe diye bir dosya ile tanıştım. dosyayı c:\ altına indiriyorsun ve güvenli kipte başlatıyorsun.
programı çalıştırıp sanırım 3ncü seçenekti "clean" seçeneği ile temizleme yapiyorsun. çok kısa sürüyor. bittiğinde makinanı tekrar başlatman yeterli.

Geçmiş Olsun :)

Borga-x
12-03-2008, 11:55   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

AVG antıspyware programını kurup guvenlı kıpte taratmanı onerırım alternatıf olarak. AVAST'tan bır an önce kurtul kendıne adam gıbı bıt Int.sec. al. Kaspersky Int. sec. tam biçilmiş kaftandır. Herturlu zararlıdan uzak durursun.

Banned
12-03-2008, 14:26   |  #6  
Banlandı
5,777 mesaj
Borga-x
AVG antıspyware programını kurup guvenlı kıpte taratmanı onerırım alternatıf olarak. AVAST'tan bır an önce kurtul kendıne adam gıbı bıt Int.sec. al. Kaspersky Int. sec. tam biçilmiş kaftandır. Herturlu zararlıdan uzak durursun.
Aynen katılıyorum Şuan avasta güvenilip altüst olmuş bir pc yi toparlamaya çalışıyorum. Mübarek trojan, malware, sypware çiftliği olmuş. Ne diye bu zararlı yazılımı (avast) bilgisayara kurarlar ki? Kis 7 daha kurulumda 4 tane buldu. Açılış sayfası diskler vs. hepsi kilitlenmiş.

BrS07
12-03-2008, 20:08   |  #7  
OP Taze Üye
3 mesaj

yorumlarınız için çok teşekkür ederim hemen deniyorum.. Bu arada bilgisayara 2-3 gün önce format attıgım için herhangi bir virüs prosu yüklü değildi bu yüzden bulaştı sanırım..

BrS07
12-03-2008, 20:15   |  #8  
OP Taze Üye
3 mesaj
BySecure
Arkadaşım 3-4 Ay uğraştığım bir sorun seninki..
Hiçbir antivirus programı ile temizleyemedim.

Fakat: Microsoft sistem destek ekibinin tavsiyesi ile SmitfraudFix.exe diye bir dosya ile tanıştım. dosyayı c:\ altına indiriyorsun ve güvenli kipte başlatıyorsun.
programı çalıştırıp sanırım 3ncü seçenekti "clean" seçeneği ile temizleme yapiyorsun. çok kısa sürüyor. bittiğinde makinanı tekrar başlatman yeterli.

Geçmiş Olsun :)

evet arkadaşım 1 sene önce SpywareStrike diye bir casus bulaşmıştı onu smitfraud sayesinde temizlemiştim hatırlattığın iyi oldu umarım bunun da kökünü kurutur :)

edpresident
13-03-2008, 00:12   |  #9  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Yukarıdakileri harici bir disk olarak başka bir bilgisayarda tarattırıp temizlemen daha başarılı sonuçlar verecektir. Burada önemli olan temizlenecek diskin aktif olmaması. yani başka bir işletim sistemi üzerinden taratmanız. Kolay gelsin.