Yardım edin ne yaptıysam olmadı 2 haftadır böyle format atmak istemiyorum(XP)
bilgisayarı açtığımda 0x000000ED hatası alıyorum y
Arkadaşlar şöyle bi çözüm yolu buldum
"Arkadaşlar googleden arayıp ta burayı bulan arkadaşlar varsa çözümü şudur. format atsanızda bu sorun tekrar olucak o yüzden formatla işiniz yok
yapacağınız şu
XP cd niz ile bilgisayarı kuruyormuş gibi yapıcaksınız mavi ekranda altta yazılar dolacak geçicek sonra hdd bölüm oluşturma bölümüne gelirken size Windows onarmak için R tuşuna basın yazısı mevcut
Orada
R tuşuna basıyoruz bekliyoruz
msdos konsoluna geçiyor siyah ekranda
C: olarak ekranda kalıyorsunuz sizde buraya chkdsk /r yapıyorsunuz tarama yapmaya başlıyor bozuk olan yerleri onarıyor pc yi resetliyorsunuz düzeliyor bu kadar
fixboot bir tane daha vardı bu komutlar bi işe yaramaz bilginiz olsun diğer komut şuan aklımda değil bazu yerlerde yazmışlar onları uygularsanız sistem çökebilir
o yüzden chkdsk /r Komutu ile sorunu çözeceksiniz
HDD sata kablosu ile alakası yoktur Ram ile alakası yoktur Ekran kartı ile alakası yoktur
Format ile alakası yoktur biostan sata RAİD İDE değişmenin bir alakası yoktur.
İşe yararmı
Bilgisayarı açtığımda Yı tanımlarsan daha iyi olurdu
BİOS seçeneklerini geçincemi bu hatayı alıyorsun? Windows yüklenirkenmi? Masa üstü gelincemi? Hata Nasıl ekran ile geliyor ve hata sonucunda ne oluyor<
Windows yüklenirken mavi ekran çıkıp rest atıyo ve böyle devam ediyo
Hayır öyle birşey yok Windows 7 hatta Windows 8 destekli, ancak Bazı sürücüler tabi ki üretici çıkışlı değil. Ekran kartın güncelse diğer sürücüler pek önemli değil.
Bios sürümün 518'den düşükse güncelle.
http://www.asus.com/ae-en/Motherboards/P5GCMX/#support_Download
Verdiğin modelin doğru olduğuna emin isen güncelle yoksa güncelleme.
güncellemeye çalıştım olmadı sanırım anakartın modeli farklıymış biraz araştırdım anakartınm modeli : P5GC-MX(UD) muş
bununda güncellemesini bulamıyorum yardım edermisiniz
not: sorunu çözdüm sadece bios update kaldı