arkadaşlar w8 de bilgisayarı kapat butonunu masaüstüne koymak istiyorum halam tam beceremiyor kapatmasını nasıl yapacağım bir yardım edin masa üstüne kapat exe si olsun çift tıklatınca pc kapansın
bilgisayarı kapatma
Masaüstünde boş bir yere sağ tıkla Kısayol oluştur. Karşına çıkacak pencereye şu konutu yaz shutdown /s /t 0 Next tıkla "Bilgisayarı kapat" yaz next dedikten sonra, Finish yazana tıklayıp bitir.Artık o kısayola çift tıklayınca bilgisayarın kapanacak.
Not:Denetim masası güç bölümünden" Hızlı başlat" özelliğini devredışı bırakın.
Masaüstünde boş bir yere sağ tıkla Kısayol oluştur. Karşına çıkacak pencereye şu konutu yaz shutdown /s /t 0 Next tıkla "Bilgisayarı kapat" yaz next dedikten sonra, Finish yazana tıklayıp bitir.Artık o kısayola çift tıklayınca bilgisayarın kapanacak.kardeşim dediğini yaptımNot:Denetim masası güç bölümünden" Hızlı başlat" özelliğini devredışı bırakın.
1. sinde hızlı başlatı kapatıp yaptım pc açılmadı sonra sistem geri yükleme yaptım mecbur
2. sinde hızlı başlat özelliğini kapatmadan yaptım bu hatayı verdi bundada sistem geri yükleme yaptım zorla PC WİN8
murat'ın yolu doğru aynı yöntemle masaüstünde yeni sekmesinden kısayol oluştur,
öğenin konumunu girin kutucuğuna C:\Windows\System32\shutdown.exe /s /f /t 0 bu komutu yapıştır. birde böyle dene. yada alt + f4 kısayolunu kullanıp lapatın bilgisayarı..
boş bir not defteri aç windows a ait sade olanını.Sonra boşluksuz aynısını yaz....
shutdown -s -t 0 yaz sonra kaydetderken kapat.bat yaz.masaüstünde kalsın tıklayınca kapanır.
Veya belgelerime kopyala ordan sag tıkla masaüstüne kısayol oluştur de masaüstüne kısayol gelsin onu da sağ tıkla simge değiştir de kapat simgesi yap renkli bir simgen olsun.