Aşağıdaki devre ve program yardımıyla bilgisayarınızı herhangi bir uzaktan kumanda ile yönetebilirsiniz.
Programa uzaktan kumandanızın tuşlarını ezberletebilir, her bir tuşun ne işe yarayacağını belirleyebilirsiniz...
http://www.atasoyweb.net/blog/pr ... an-kumanda-y88.html
http://www.atasoyweb.net/blog/el ... da-alicisi-y86.html
Bilgisayarı Uzaktan Kumanda İle Yönetme
Şuna sesli komut desene bende sandim wii kumandasını bilgisayara monte ettin : D
Hayır sesli komut değil. Herhangi bir kızılötesi kumandadan söz ediyoruz. Mesela bir televizyon kumandasını bilgisayarda çalışan o programa tanıtarak istediğin tuşun istediğin işleve sahip olmasını sağlayabilirsinin. ( Ses azaltma tuşuna bastığında sesin azaltılmasıi kapatma tuşuna bastığında bilgisayarın kapanması gibi )
Hayır sesli komut değil. Herhangi bir kızılötesi kumandadan söz ediyoruz. Mesela bir televizyon kumandasını bilgisayarda çalışan o programa tanıtarak istediğin tuşun istediğin işleve sahip olmasını sağlayabilirsinin. ( Ses azaltma tuşuna bastığında sesin azaltılmasıi kapatma tuşuna bastığında bilgisayarın kapanması gibi )ilginç
Proje çok güzel olmuş arkadaşım; emek vermişsin gerçekten. Önümüzdeki hafta bir kaç düzenleme ile birlikte Celeron işlemcili eski masaüstü bilgisarım üzerinde deneyeceğim. Gelişmeleri buradan tartışırız.
Jubei 76 nın söylediğinden sonra benim aklıma yeni bir dizayn gelmişti ama yapmışlar ya =) Ben usb girişinden direk mikrofon şekli gibisinden yapmayı düşünmüştüm. Ancak bir kaç ufak aramadan sonra aynı sistemin yapılmış olduğunu gördüm. Gene de bu açıklayıcı, öğretici ve heveslendiriji proje için çok teşekkürler Hüseyin Atasoy...
Heveslenmenize sevindim. Devreyi kurarken her ihtimale karşı dikkatli olun. USBden elektrik almak başta size güvenli gelmezse deneme yaparken devreyi dışarıdan 4.5 - 5.5 volt kadar gerilim ile besleyebilirsiniz. (Kaynak seri bağlı 3 kalem pil, bir cep telefonu bataryası veya yaklaşık olarak 4.5V - 5.5V aralığında gerilim sağlayacak herhangi bir başka doğru akım kaynağı olabilir).
Malesef devrenin hazır hali yok. Devreyi çok ucuz bir maliyet ile evde kolayca hazırlayabilirsiniz...
Bu teknoloji ile nasılsa 3 yıla gitmez düşünce gücü ile çalışır bu alet zaten tv yi çıkardı çinliler.....
Merhabalar tekrar,
Ben bahsettiğim gibi projenin yapılmış halini buldum. Henüz denemedim ancak çalışacağından büyük oranda eminim. Online satış sitelerinden gerekli sözcüklerin ingilizce karşılıklarını girerek siz de bulabilirsiniz. Ama gerçekten yaratıcılığınız ve paylaşımcılığınız için sizi tebrik ederim (Yaptığınız çalışmaları kendi internet sitenizden de takip ettim).
Eh bilginin tanımını yapabilecek bir insan herhalükarda sizi taktir edebilecektir. (Bkz: Bilginin toplumsallığı)