Bilgisayarım açıldıktan sonra 20sn donup kalıyor

somagiz
05-10-2009, 08:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaşlar abarttığımı zannedeceksiniz ama büyük forumlara hatta yabancı forumlara aynı mesajı yazdım ama hala çözemedim bu problemi. Ayrıca merak ediyorum w7 kullanıcılarından sadece bende mi oluyor: bilgisyara normal açılıyor bir müddet çalışıyor sonra ansızın harddisk ışığı yanık kalıp tüm işlemler donuyor 20sn kadar sürüyor sonra tekrar normale dönüyor. 32 bit son sürüm kurdum. Bir çok programı silip denedim yine var ama özellikle film izlerken oluyor sanırım... Muhtemelen donanım sürücüleri ile ilgili bir durum ama fikri olan varsa lütfen bir şeyler yazın....

Son Düzenleme: somagiz ~ 05 Ekim 2009 08:49
Ciim
05-10-2009, 11:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
454 mesaj

SANIRIM bunun basit bir çözümü var :) emin olmamakla birlikte bende benzer bir sorun yaşadım ve burdaki arkadaşlarımın sayesinde düzelttim. kndi durumumu anlatayım..

2 harddiskim var pcde

250 gb da win 7 rc kuruluydu sorunu yaşadığımda
1 tb olandada film dizi v.s

win 7 kurulduğunda GÜÇ SEÇENEKLERİ nedeniyle belirli süre kullanılmayan HARDDİSKİ kapatıyor. sonra tekrar bir dosya için bağlanıcam deyince çıt ediyor ses geliyor harddisk dönmeye başlıyor ve açıyordu. bu nedenle bazı işlevlerdede kasıyordu.. ama sonra harddiski kapatma seçeneğini seçtim ve düzeldi...

not: harddiskin kapandığını ve bunun harddiskin ömrünü korumak ve elektrik tasarrufuna katkı sağlamak niyetiyle olduğunu söyleyen arkadaşlar bu şekilde kalmasını öneriyordu ama ben sürekli açık modda kullanıyorum zaten günde artık 4-6 saatten bile daha az süre evde pc başındayım o süredede aktif kullanıyorum harddiski

Ahmet Ertuğrul
05-10-2009, 12:07   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Harddiskin güç kablosu, anakarta bağlanan kısmı, kendisine bağlı olna kısmı gevşemiş olabilir. Bana bir iki defa oldu. Normal çalışırken birden tık diye bir ses gelmişti. Sonra hdd'nin ışığı yanık kaldı. Ekran dondu. Klavye, fare çalışmadı. İlk seferinde kendisi reset attı. Güç kablosu gevşemişmiş. İkinci sefer olduğunda kablolarını kontrol ettim, düzelmişti.

Mustafa@PC
05-10-2009, 14:31   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ek olarak HDD'yi HDTune programı ile test etmelisiniz...

somagiz
05-10-2009, 15:00   |  #5  
OP Taze Üye
2 mesaj

cevaplar için çok teşekkür ederim ama birşey daha ekleyeceğim... donma probleminden sonra tekrar vista ultimate kurdum herşey mükemmel çalıştı, yani sadece w7 ile ilgili bir problem var ve bir türlü bulmadım... cevaplar için tekrar teşekkürler...

uGuR.uK
05-10-2009, 17:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

aynı sorun bendede oluyordu, bi anda tüm sistem duruyor. arkadaşların önerdiği gibi kasa içi kablo bağlantılarını ve hard disk güç durumunu kontrol ettiysen birde aynı güç seçeneklerinin olduğu yerde "USB Ayarları" diye bir kısım var; eğer usb hdd veya flash diskte kullanıyorsan bu ayarıda devre dışı bırak.

OSMAN BAĞÇEVAN
05-10-2009, 18:36   |  #7  
Denetmen
6,606 mesaj

siz bu sorun için hangi programları v.s yüklediyseniz hata yapmışsınız ....
disk biçimlendirme , disk denetleme , başlangıçta ki programlara ,virüs var mı yok mu , bunların hepsini yaptığınızdan emin olmanız lazım..
inceleyin :

bu arada sisteminizi de yazsanız güzel olacak..

Recep Baltaş
05-10-2009, 20:59   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Öncelikle bu sorun sizin sisteme özgü olduğunu için kimsenin çözememsi normal. Yabancı forumlarda da bizm gibi insanlar var. Onların çözemediği çok şeyi ben çözdüm...Casper dizüstü bilgisayara MSI BIOS'u atmak gibi :)

Sizin soruna gelince:

Diğer forumlara sorarkende böyle mi sordunuz yoksa sadece burda mı sistem özelliklerinizden bahsetmiyorsunuz?

ismailll
22-10-2009, 14:14   |  #9  
Taze Üye
3 mesaj

Bendede aynı sorun var arada sırada yapıyo genelde oyun oynarken oluyo xp de aynı çözünürlükte oynuyorum tık yok saat gıbı çalişıyo sistem kararlılık testi yaptım hata veriyo remleri test etme dıyorum hata vermıyo bugun remlerı aldıgım yere gıdcem sızde deneyın bi bence remleri

ismailll
22-10-2009, 14:16   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

Bide ıkı işletim sistemi yüklü neden bu olabılırmı ?

OSMAN BAĞÇEVAN
22-10-2009, 14:47   |  #11  
Denetmen
6,606 mesaj

ismailll, konuyu biraz hortlatmışsınız..
size tavsiyem yeni konu açın..
yeni konu açmadan önce üsteki cevabımı okuyun ve ayrıntılı bir şekilde sisteminizi yazarak sorununuzu anlatın..