Bilgisayarım açılırken Vista veya XP bölümünü seçme ekranı geliyor xp yi seçiyorum enter diyorum ekranda hiçbir değişiklik olmuyor bilgisayar donuyor ne yapabilirim?
Bilgisayarım açılırken Sorun Çıkıyor!
Harddiskinizin bağlantılarını kontrol ediniz.
F8 tuşuna basarak Xp yi en son bilinen iyi ayarlarda başlatmay deneyin
denedim fakat ok tuşlarıyla vistaya geldiğimde f8 e basılıyor ama xp ye geldiğimde çıkmıyor :( ???
Hdd bağlantılarında sorun olduğunu sanmam.
Xp de önmli verileriniz varsa vistyı açıp xp nin sürücündeki verileri taşıyıp.o sürücüyü tekrardan formatlaman.
ama öncelikle Vista üstüne xp kurma işi hakkında araştırma yap derim
bu olay virüsten gerçekleşebilirmi?
bilgisayarımda müzik dinlerken bilgisayar aniden dondu farede takıldı tek çare bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım tekrar açtığımda xp açılmıyordu..
iki işletim sistemide aynı hardisk üzerinemi kurulu (bölmüş bile olsan) ???
Windows XP açılmıyor derken nasıl açılmıyor, mavi ekran falan mı çıkıyor. Vista düzgün şekilde açılıyor mu? Eğer Vista düzgün çalışıyorsa bir zararlı yazılım XP'nin sabit disk önyükleme girdisini (PBR) silmiş olabilir. Bunu düzeltmek için ya gkhankz arkadaşımın dediği gibi önemli dosyalarını Vista'nın kurulu olduğu sürücüye taşıyıp XP CD'siyle XP'nin kurulu olduğu sürücüye format atıp baştan kurulum yapacaksın ya da TestDisk adlı yazılımla XP'nin önyükleme girdisi tekrar oluşturacaksın. Bunun için TestDisk'i indirip bir CD'ye yazdırmalısın.
evet hafif bir mavilik oluyor ve donuyor vista açılıyor
yarın format atıcam yardımlarınız için teşekkürler...
bilader demek ki yanlişlık yapmıssın bi daha dene derim çünkü benim bi bölüm de xp vista aynı anda kurulu bi sorun yaşamıyom. tek çözüm ikisini yeniden yüklemek derim
arkadaş sen ikisini aynı disk üzerine kurmussun.onu bios ayarlarından değiştirebilirsin.bir çok sorunun çözümü bios ayarlarındadır
bilgisayar format attırmıyor bloke ediyor yardım please