Bilgisayarım Açılmıyor Belgeleri Nasıl Kurtarırım

intreal
02-02-2009, 20:32   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

Bilgisayarım, internete bağlıyken aniden kapandı, daha sonra açmaya çalıştığımda ise güvenli kip,normal kiple açma sorusu geliyor. Hangiiyle açarsam açayım, tam açılacağı sırada mavi bir ekran ve yazılar görünüp hemen kapanıyor. Bilgisayarımda belgeler olduğu için bilgisayarıma format atmak itemiyorum.
Window Vista cdsiyle onarmak istedim ama karşıma onar seçeniği çıkmıyor, direkt kurulumu başlatıyor.
Acaba pardus çalıştır cdsiyle açıp kurtarma yapabilir miyim?
Ayrıca doğru kapatılmadığı için pardusu çalıştırırken sorun verebilir mi?
Dizüstüm Asus F3 serisi recovry cdm de var, vista homepremium kullanıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

adacem
02-02-2009, 20:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
304 mesaj

benim bilgisayarımda da vista var eğer soruna çözüm bulamazsan kendi orjinal cd ile format atarken eski dosyalar windows.old adlı nir klasörde depolansın mı diyor ve windows vista nın kurulu olduğu sürücüye(c,d dveya sen nereye kurduysan)eski dosyaları atıyor. soruna çözüm bulamassan sana yardımcı olabilr bu bilgi.

iyi günler

_cypher_
02-02-2009, 20:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,389 mesaj

vistayı aynı hdd bolumune formatlama yapmadan tekrar kurun eski windowsun dosyalarını(program files,windows,users) windows.old adlı klasore atıp yeni windowsu kurar

xmenevren
02-02-2009, 20:40   |  #4  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj

aynen

intreal
02-02-2009, 20:42   |  #5  
OP Yeni Üye
45 mesaj

Teşekürler cevaplarınız için, daha önceden de bilgisayarıma format atmıştım, eski dosyaları tuttuğunu görmüştüm ama açılıp açılmadığına bakmadan onları silmiştim. İnşallah açabilirim :)

adacem
02-02-2009, 21:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
304 mesaj

açılır korkma ben kaç kez vistay format attım hepsi de açıldı dosyaların

boyabaat
05-02-2009, 16:19   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar ben vista kullanıyorum... başka bi sorunum var. bilgisayarıma başka kullanıcı ekleyemiyorum. Guest hesabını bile açınca kullanıcı profili doğru yüklenmedi diyor. beşke bi hesap açsam da aynı sorun oluyor ve oturum açılmadan kapanıyor. daha önce problem yoktu. bilmeden ayarlarını mı değiştirdim acaba. yardımcı olursanız sevinirim...

intreal
05-02-2009, 23:42   |  #8  
OP Yeni Üye
45 mesaj

Boyabaat kusura bakma senin sorunun hakkında pek bir fikrim yok ama ayarlarından olabilir gibi görünüyor, vista dvdin varsa onunla işletim sistemini onarmayı dene

Bugün bilgisayarıma format attım, windows.old dosyalarını da açtım ama benim eski belgelerime dair hiç bir şey yoktu. Kullanıcı hesaplarında sadece administrator görünüyordu. Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar içim pardusu çalışan cdsini önerebilirim format atmadan önce onunla kurtarmıştım eski belgelerimi neyseki, ama administrator olarak ayarladıysa oturumu windows.old eski belgelerini bulma şansı olabilir.

boyabaat
06-02-2009, 01:33   |  #9  
Taze Üye
2 mesaj

benim bilgisayarımda zaten tek kullanıcı girişi var... o da benim girdiğim yani administrator... yönetici olarak girebiliyorum... fakat başka bi kullanıcı eklediğim de o kullanıcıdan oturum açınca kullanıcı profili doğru yüklenmedi deyip kapanıyor. sorun bu yani..