bilgisayarımda şöyle bir sorun var:Anakartım ilk p4 lerden asus i845 512 mb sd ram 133 mhz 1.6 ghz 64 mb ekran kartı özelliklerine sahip
Bilgisayarı çalıştırıyorum Monitör açık; ama görüntü yok
Sabit Disk bir kere çalışıyor, sonra susuyor.ve bilgisayar öyle kalıyor.yani açılırken pcnin ses çıkarması gerekiyor bu olmuyor
Ayrıca ekran kartı ve anakartı kontrol ettim, onlarda sorun olup olmadığını zannetmiyorum
Güç kaynağında da herhangi bir sorun olduğunu sannımıyorum söyle bir durum oldu bütün parçaları söktüm sonra tekrar taktım açıldı 1 saat baktım sonra kapattım yine açılmadı bana göre açıldığından dolayı tekrar açılmalı fakat açılış düğmesi reset düğmelerin yerini tam anlayamadım anakartın en altında 20 tane 2 sıra halinde 10 tane iğne var açılış düğmesi 3-4 de oluyor 5-6. iğnelerde oluyor bu yalnız bir tane olmalı değilmiydi reset ışık düğmesini yanlış taktım galiba sarı yanan renk kırmızı yandı sonra buldum ışık kaploları anakartın açılıp açılmamasını etkilemez herhalde
şimdi ne yapmalıyım....
Bilgisayarım açılmıyor yardım
Sen bilgisayarının ekran kartı veya bağlantı kablosuna bakarsan belki bir hal alır cünkü görüntü gelmiyor diyosun basarılar....
Güç kaynağında veya monitöründe bir arıza olabilir. Eğer imkanın var ise başka bir monitör dene. Bir de fanları kontrol et. Dönmeyen fan olursa ondan açılmayabilir. İşlemcinin soğutucusunu kontrol et. En ufak bir temassızlık olursa kendini korumaya alır ve açılmaz. Hem harici hem de onboard ekran kartın var ise monitörün kablosunu ayrı ayrı ikisine de takıp kontrol et. Reset düğmesinin kablosu ve power düğmesinin kablosu doğru ise gerisi önemli değil. Onları sonra anakartın kitabına bakıp düzeltirsin. Anakartın kitabı yoksa anakartın internet sitesinden bulursun. Kolay gelsin.
görüntünün gelmedi doğruda hdd de çalışmıyor ses açıkken hopolerden bip bip diye başlayan ses de yok bir şey onun bağlantısı kesti galiba şu pc açıldığı zaman bir daha pc açılmaz olan trojan vardı gerçi çalıştırmadım rardan çıkarırken antivürüs programı sildi ondan oldu desem hadi kapandıktan sonra 2 kez açıldı 1-2 saat baktım internette dolaştım fakat şimdi tık yok