Arkadaşlar, masaüstü bilgisayarımın güç düğmesine basıyorum ama bilgisayar 4-5 saniye bekledikten sonra kapanıyor. Hani sistem bilgileri geliyor ya yeni bilgisayar açılırken orası açılmadan kapanıyor. Bu neden olabilir. Bugün bios pilini çıkarıp beklettim ve yeniden taktım ama yinede olmadı. Bir bilen kişiyi aradım o bios uma virüs girmiş olabileceğini söledi ama ben böyle bir şey olduğunu sanıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum
Şimdiden çok teşekkürler..
Bilgisayarım açılmıyor.!
.bilgisayarın yeni ise servisene götür,,..daha önce neden açıldığını bilemem. ama biosu pilini çıkardıysan biosu resetlemişsindir o zaman. bios pili çıktıysa açılışta hangi komutla başlayacağını tanıtman lazım gibi geliyor..açılışta siyah ekran ve yazılar gelene kadar del veya f4 tuşuna hızlı olarak tekrar tekrar basıp bios'a girip ayarlarını yapıp sonrasında format veya başka benzeri uygulamalar gerekiyor.
Biosu resetledim ama bios ayarlarını yapmak için pc nin bi 5 saniye falan açık olması lazım benim bilgisayar basınca 2-3 saniye içinde kapıyor kendini. Hem bu akşam birşey farkettim, bilgisayar açıldı zorladım zorladım açıldı ama windows xp yazısı sırasında yine kendini kapadı.
dostum dedim ya ..bilgisayar yeni ise servisine götür..başka bişiy kurcalama bence
Bilgisayar açılmıyoki nasıl format atıyım :D
cd yi tak bi dene..olmuyorsa zaten olmaz çünkü bios ayarlarını resetlemşsin..biosu yazman gerekiyor o zaman..
Zaten yeni leptop alıcamda alana kadar idare etmem lazım
Elektriksel bir problem olabilir.Yakın zamanda elektrik gitti geldi mi bilgisayar açıkken?Ya da kablolarında arıza olabilir.Anakartta problem olabilir.Güç kaynağında olabilir.Olabilirde olabilir :d Yetkili teknik servise götürüp baktırmadan anlayamazsın.