Biligsayarımda aşırı donma ve ısınma var,bu durumu nasıl düzeltebilirim ? (kaçdefadır format atıyorum ama bi sonuç elde edemedim lütfen yardımcı olur musunuz ?)
Bilgisayarım Aşırı Donuyor Ve Isınıyor
Daha önceden olmadığı halde normal işlemler sırasında ya da boşta ısınmada sorun yaşıyorsan temizlik vakti gelmiştir.
AÇ bir kasanı plakaları çıkartabilirsen güzelcene yıka, macununu sür bak nefes alınca nasıl cana gelecek.hocam teamviwer ile bağlanıp sistemden kaynaklı bi durum var mı yok mu bakabilir misiniz ? eğer yoksa bilgisayarcıya temizlemeye götürecem..
Dostum aynı sebepten ısınınca gpu cpu kendini frenleyebilir bu da donmaya sebep olabilir.
Sen bir temizliğini yap bilgisayarcıya boşa para vereceğine git elektronikçiye 5 10 liraya termal macun al kendin yap.
Korkacak bir işte yok bizde okulunu okumadık ilk 2006 yılında chip dergisinde kişisel bilgisayarınızı temizleyin konusunda gaza gelip başladım sonra zaten merakla yaparsın.
peki donma sorunu tam olarak ne ile alakalı ?Donmanın çeşitli kaynakları olabilir. Mesela hdd gidicidir, donma yaşarsın. Virüs yersin, arkaplanda çalışır makinayı yorar, bi zaman zaman sonra makina cevap veremez hale gelir donar. İşlemci gibi farklı donanım bileşenlerinden de kaynaklanabilir. Ya da bilgisayarın yapabileceğinden fazlasını istersin, donar; restart atarsın (: Sen adam akıllı bir temizliğini yap sonra devam et bakalım donma yaşacayakmısın.
Dostum aynı sebepten ısınınca gpu cpu kendini frenleyebilir bu da donmaya sebep olabilir.
Sen bir temizliğini yap bilgisayarcıya boşa para vereceğine git elektronikçiye 5 10 liraya termal macun al kendin yap.
Korkacak bir işte yok bizde okulunu okumadık ilk 2006 yılında chip dergisinde kişisel bilgisayarınızı temizleyin konusunda gaza gelip başladım sonra zaten merakla yaparsın.Peki termal macun dışında başka ne ile temizlik yapabiliirim ? ( ve temizlik yaparken parçaları teker teker çıkarıp temizleyeyim mi ?)
Donmanın çeşitli kaynakları olabilir. Mesela hdd gidicidir, donma yaşarsın. Virüs yersin, arkaplanda çalışır makinayı yorar, bi zaman zaman sonra makina cevap veremez hale gelir donar. İşlemci gibi farklı donanım bileşenlerinden de kaynaklanabilir. Ya da bilgisayarın yapabileceğinden fazlasını istersin, donar; restart atarsın (: Sen adam akıllı bir temizliğini yap sonra devam et bakalım donma yaşacayakmısın.Hocam o zaman ben temizlik yapayım..tekrar böyle bir durum olursa özelden mesaj atarım olur mu ?
Termal macunu bol sıkıtışsındır işlemcinin olduğu tabakayı temizle sonra 1-2 damla büyüklüğünde termal macun sür ve kredi kartı vb şeyle zar bir tabaka oluştur.hocam ben biraz temizlik yaptım ama sorun sanki yine devam ediyor..rica etsem teamviwer ile bağlanıp sistem üzerinden bakabilir misiniz sistemde sorun var mı yok mu yani sistemden kaynaklı bir sorun var mı yok mu diye bakabilir misiniz ?
Hocam şuan memleketteyim şu an cepnet yaparak internete giriyorum son 200mb kaldı.1hafta sonra bakarım.
Sony Vaio kullanıyorum bilgisayarım çok ısınıyor kullandıktan sonra dizlerimi hissetmiyorum. Bir çok yere baktım arkadaşlarıma danıştım olumlu sonuç alamadım en sonunda internet sitelerine bakarken http://www.hediyefabrikasi.com/h ... 6.html?partner=1129 bu ürünü buldum fiyatı çok uygun geldi hemen sipariş ettim 3 gün içinde geldi. Çok memnun kaldım hala kullanıyorum benim sıkıntımı çekenlere tavsiye ediyorum..
Sony Vaio kullanıyorum bilgisayarım çok ısınıyor kullandıktan sonra dizlerimi hissetmiyorum. Bir çok yere baktım arkadaşlarıma danıştım olumlu sonuç alamadım en sonunda internet sitelerine bakarken http://www.hediyefabrikasi.com/h ... 6.html?partner=1129 bu ürünü buldum fiyatı çok uygun geldi hemen sipariş ettim 3 gün içinde geldi. Çok memnun kaldım hala kullanıyorum benim sıkıntımı çekenlere tavsiye ediyorum..Adı diz üstü bilgisayar diye dizin üzerinde kullanılacak değil masada kullanman gerekli.
Bu cihazlar dizlerin üstünde kullanılmak için üretilmiyor masada kullanılmak için üretiliyor. Boyutları küçük olduğu için onlara diz üstü bilgisayar deniyor.
Sony Vaio kullanıyorum bilgisayarım çok ısınıyor kullandıktan sonra dizlerimi hissetmiyorum. Bir çok yere baktım arkadaşlarıma danıştım olumlu sonuç alamadım en sonunda internet sitelerine bakarken http://www.hediyefabrikasi.com/h ... 6.html?partner=1129 bu ürünü buldum fiyatı çok uygun geldi hemen sipariş ettim 3 gün içinde geldi. Çok memnun kaldım hala kullanıyorum benim sıkıntımı çekenlere tavsiye ediyorum..hocam bunun özellikleri falan nedir ?