bilgisayarım devamlı sıkışıp hata veriyor

cafercaglar
03-09-2009, 20:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Bilgisayarım habire donup Kernel data inpage eror diye bir hata verip kapanıyordu sonra hdd kablosunun yerini değiştirdim ve artık "sistemin çalışması için çok önemli bir işlem veya iş parçacığı beklenmeyen bir şekilde çikti veya sonlandırıldı" diyor ve yine kapanıyor!!! Ne yapmam gerekli?

Hayalet 26
03-09-2009, 20:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,018 mesaj

Kernel dosyaların hasar görmüş.Format atmadan düzeltemezsin.Sistemin yeterliyse windows 7 kur.Xp ile uğraşmazsın bir daha..

OSMAN BAĞÇEVAN
04-09-2009, 09:57   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

kernel şöle bir hata veriyorsa  "msmım caused an invalid page fault in module KERNEL32.DLL" bilgisayarınıza  büyük ihtimalle virüs bulaşmıştır..google den baktım ki virüsün adı HAPPY99

bir ihtimal overclock..overlock yaptıysanız bunu belleğiniz kaldırmıyor olabilir..ya da bilgisayarınızın fanları , havalandırması düzgün çalışmıyor olabilir..

başka bir ihtimal de ve önerdiğim yöntemde şu dur :  sürücülerin bozuk olabilir..yani güncelleştirsen ya da silip tekrar kurmayı denesen yararlı olabilir..ekran kartı , ses kartı v.b...
ya da windows7 yi kurun , kökten sorunu halledin : )

cafercaglar
04-09-2009, 12:43   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

teşekkürler hayalet 26 ve osman bahçevan. Formatladım tekrar bilgisayarı ve şimdilik pek bi sorun çıkarmayacak gibi duruyor :D
windovs 7 gerçektende memnun edicibir işletim sistemimi? Şahsen vistayı hiç beğenmemiş ve hiç kurmamıştım!!!