arkadaslar bılgısayarım su hatayı verıyor " DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" hardıskle alakalı bı sorun bıos da hardıskımı pc gormuyor.drıver cd lerınden RAID den sılıconımage yukleyerek dıske HDD tanıtmak ıstıyom onu yapıyorum.wındows kuruluma gecıyor fakar kurulum ıcın enter dıyınce basıyom karsıma "KUR BILGISAYARINIZDA HICBIR SABIT DISK BULUNAMADI dıyor.bıos dan ayarları yapıyom gene olmuyor.
bırcok kısıye sordum kabloları degıstırdım gene olmuyor.anakartın pilini cıkardım gene olmuyor.lutfen yardım edın.ne yapmam gerekıyor.ınanın 1 haftadır bununla ugrasıyorum.
YARDIM ICIN SIMDIDEN TSKLER ARKADASLAR<
bilgisayarım disk hatası veriyor
1. eski işletimsisteminiz nedir?
2. kurmaya çalıştığınız işletim sisteminiz nedir?
3. bios boot menüde hdd listelenmiş mi?
4. hdd IDE mi SATA mı?
5. Disk te kurulu eski işletim sistemi bu disktemi kuruluydu yoksa başka disktemi?
1-wındows xp
2-wındows xp kurulu hardıskte kendı evımdekı pc taktıgımda hardısk gozukuyor ama ısyerındekı pc ye takınca hardıskı gormuyor
3-tam acıklarmısın
4-SATA
5-EVET
1. eski işletimsisteminiz nedir?
2. kurmaya çalıştığınız işletim sisteminiz nedir?
3. bios boot menüde hdd listelenmiş mi?
4. hdd IDE mi SATA mı?
5. Disk te kurulu eski işletim sistemi bu disktemi kuruluydu yoksa başka disktemi?
3.sorunun cevabını vermıs oldun aslında. SATA suruculerını anakartın cd'sınden bır dıskete kopyala ondan sonra XP kurarken F6'ya basarak sata-raid suruculerını kurmak ıstedıgını belırt ve dıskettekı suruculerı burda tanıttıktan sonra kuruluma devam edebılırsın.
anakartın cd sınden dıskete kopyaladım f6 yaptım yenı aygıtı ekledım oraya kadar tamam.cıkardım kuruluma devam eerken gene sabıt dıusk bulunamadı dıyor bılgısayar.sunu solım evımde hardısk calısıyor ama ısyerındekı bılgısayarımda calısmıyor.yanılmıyorsam ya anakartta sorun olcak yada kablolarda ama kablolarıda hıc ellemedım bu zamana kadar.
daha ne yapmam gerekıyor yardımcı olursanız sevınırım