bilgisayarım geç açılıyor

HPQ-User
05-07-2007, 22:22   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

s_sadistic sormuş:
bilgisayarım yaklaşık bi 3 dk filan açılıyor bunun nedeni ne olabilir beklemek canımı sıkıyo

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd sepron3000 ,400 watt atx ge force5200 ekran kartı 512 ddr 400ram 2 adet pata disk bir adet dijital tv kartı dvd rom usb kamera 56k modem(ama modemi kapattım)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.2; .NET CLR 1.0.3705)

müge
05-07-2007, 22:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
193 mesaj

yüklediğiniz programlar bilgisayarınız fazla geç açılmasına yol açabilir.
Raminizin kullanımı fazla olabilir buda bilgisayarı yavaşlatır ve geç başlamasına neden olabilir.ayrıca windows kurulu sürücünüzde yeterince boş yer kalmaması dolayısıyla windows un rahat çalışacak yerinin kalmamasıda buna sebep olmuş olabilir.
bilgisayarınızı açarken mavi ekran gelmeden önce f8 tuşuna basarak güvenli modda bilgisayarınızı açın.başlat/çalıştır kutusuna msconfig yazın.açılan pencereden başlangıç sekmesindeki başlangıçta yüklenmesini istemediğiniz programların önündeki tick işaretini kaldırın.kullandığınız antivirüs programınızda bilgisayar ağır geliyor olabilir. antivirüsün sekmesini de bahsettiğim yerden kaldırın.  ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

ayrıca bilgisayarınızı ccleaner programını kullnarak gereksiz dosyalardan da arındırmanızı tavsiye ederim.

kolay gelsin :)

Son Düzenleme: müge ~ 05 Temmuz 2007 22:55
osa_bh
05-07-2007, 23:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

Bunun birçok nedeni olabilir:

1)Çok fazla program
2)Müge nin dediği gibi hd te az yer kalması
3)Gereksiz dosyalar
4)Pc ni kasan bir antivirüs programı veya başka bir program
5)VİRÜS!
6)Kasa içi kirlilik,fan kirliliği vs.

Arkadaşım bunun gibi pek çok neden bilgisayarını yavaşlatabilir.Bunun için gereksiz program ve dosyalarını silmen arasıra disk birleştirmesi yapmanı öneririm.
Ve sana bir program öneriyim bunu her 2-3 günde bir bilgisayarında çalıştır ve onar.Programın adı Advanced Windows Care2 Personel.Bu programı google de araştır ve indirip kur.Bu program çoğu gereksiz dosya vs. yi siliyor.Pc ni hızlandırıor.Yukarıdaki etkenleri de dikkate alarak bişeyler yapmanı öneririm.

falcon15
06-07-2007, 15:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

kardeş aynı dert bendede var pc format attıgım halde
olmuo gereksiz dosyaları siliom disk tenziliom birleşriom çogu zaman ama yinede hızlanım değil çok kasıo hatta pc açılınca gelen programalrıda kapattım ama hala kendine zor gelio bunun formattan baska yolu yok mu??? arkadaslar!!

Kapalı Hesap (154227)
06-04-2010, 15:40   |  #5  
Kapalı Hesap
251 mesaj

bilgisayarım çok geç açılıyor, cc cleaner ile temizledim, virüs programlarından da temiz çıktı geç açılmasının nedeni ne olabilir?