Eskidende bu sorun vardı anakartı değiştirdim 2-3 ay boyunca normal gidiyordu herşey fakat şu an pc tekrardan hızla aşırı derece ısınmaya basladı kendi kendine kapanmalar oyun oynarken FPS nin bir anda düşmesi...Bunun sebebi nedir ? Bilgisayar icinde tozlanma falanda yok.Lütfen yardımcı olun :(
Bilgisayarım hızla aşırı ısınıyor
- 1
- 2
öncelikle hangı parçanın ısındığını bilmemiz lazım. anakart dandik ise +45 derece sonrası stabilite sorunları olur +50 genelde kapanır.
işlemci +80 çok kritiktir. ekran kartı +90 dereceye gidiyorsa ondanda olabilir. hatta power sorunlu da olabilir. belkide harddisk. hangi parça ısınıyor oyuna giriniz speccy gibi bir programla ısılara bakınız
Bilgisayardan pek anlamam. Hatta fanı çıkartayım derken dişlerini kırmıştım. Boşa masraf bile ettim. Macunu nasıl değiştirebilirim? Veya bu macunu nerden bulabilirim?
arkadaşım aç pcnin yan kapağını :D al bi vantlatör (dogru yazdımmı bilmiyorum) koy pcnin icine dogru :D rahatına bak hayatını yaşa
PSU da problem oldugunu sanmıyorum. Dediğim gibi islemci cok cabuk ve cok ısınıyor. Tabi fanda. Fanı cıkardım taktik . Termal macunda var. Fakat ne kadar bollukta olmalı bunu bilmiyorum..
Facebook veya internet sitesi açıkken sıcaklık 50-55 derece. Oyundayken 70 dereceyi buluyor. Valla biosla oynamış veya oynamamış olabilirim. Standart ayarlarına nasıl getireceğim?
Bu arada ekran kartım yok anakarta takılı yanlış tabir etmiyosam anakarttan boot olarak kullanıyorum.256mb olarak.Speccy den kac voltta calıstıgına bakabilirmiyim?
onboard ekran kartı kullandıgınız için ısınma yapabilir.
işlemciniz 65 nm imiş zaten 86 wattt gibi pentinium için eccik fazla güç ibresi var o işlemcinin maksimum ısısı 65 olmalıdır işlemcinizin ısını standartınıın 5 derece üstünde buna etki eden şeylr
kasa dandiktir işlemci nefessiz kalıyordur rutubetten fan görevini az yapıyodur vs vs çokda takılacak sorun değil ne zaman +80 oldu o zaman direk bilgisayarcıya 30-40 tl lik soğutucu işniizi görür akasanın 35 tl ye teknobiyotikte fp olarak mükemml sogutucusu vardı
Kasa şu an yan yatık ve kenar kapağı açık durumda. Sadece bu internet sitesi ve speccy açık ve sıcaklık 70 derece.
Çok da takılacak sorun değil diyorsunuz ama ben oyun oynarken sıcalık artıyor ve FPS birden düşüyor.Oyundan cıkıyorum sıcaklık düsüyor. Cogu zamanda oyun oynarken pc kapanıyor ve bi süre acılmıyor. 15 dk 30 dk civarı bekliyorum.
Peki daha güçlü bi fan alırsam sorun çözülecekmi ? İşlemcimde sorun oldugunu düsünüyordum. Ha eklemek istiyorum rutubet yok
Fan Speed 2700 RPM yazıyor Speccyde.15 dk sonra 1700 rpm düsüyor.
Batuhan benim oynadıgım oyun fazla sistem gereksinimi istemiyor 236mb onboard ekran kartı ile cok rahat oynuyorum.Ne yapmam gerekli bu sorunu cozmem icin
- 1
- 2