Arkadaşlar, Başlıkta da söylediğim gibi bilgisayarım HDD'yi görmüyor. Daha doğrusu görüyor ama " boot failure insert system disk and press enter " hatası veriyor. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. IDE kablolarını değiştirdim, güç kablolarını değiştirdim, IDE giriş slotlarını değiştirdim, Master-Slave ayarlarını yaptım, BIOS'u her şekilde ayarladım fakat gene sorunuma çözüm bulamadım. HDD'ye formatı başka bir bilgisayarda atmıştım. Diğer bilgisayarın kendi HDD'si SATA fakat bu HDD IDE. İkisini birlikte bağlayınca bi ayar da yapmadan formatı başarıyla gerçekleştirdim. Şimdi HDD'de sistem yüklü olmasına rağmen yukarıda yazdığım hatayı alıyorum kendi bilgisayarımda her defasında. Formatı attığım bilgisayara takınca bir problem yok gayet rahat kurduğum sistem üzerinde çalışabiliyorum. Benim bilgisayarımda başka bir HDD denedim onu da ilk seferinde gördü fakat sonradan onu da görmemeye başladı. Sorunu nasıl çözebilirim ?
Bilgisayarım IDE HDD'yi Görmüyor ( Farklı Sorun )
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
169 mesaj
disk yönetiminden gözüküyormu
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
99 mesaj
Arkadaşım, bilgisayarda sistemi açamıyorum ki disk yönetiminden göreyim. Boot ekranında alıyorum o yazdığım hatayı. Windows logosu gelmeden... Eğer sorduğun şey farklı bilgisayarda denediğimde gelip gelmediği ise; Diğer bilgisayarda görünüyor. Dediğim gibi diğer bilgisayara taktığım zaman hiçbir sorun yok. Kendi bilgisayarıma takınca verdiğim hatayı alıyorum...