Dostlar, 2 saat kadar önce bilgisayarım her zamanki gibi çalışırken ve ben de kasmayacak bir oyun oynarken birden kapanıverdi. hemen ardından açma tuşuna bastım ve Windows başlatılıyor ekranına gelmeden yeniden kapandı(yaklaşık 5-10 saniye sonra), 2. denememde de aynısı oldu ve 3.de hiç açılmadı.
Fişi çektim daha sonra takıp tekrar denedim ama açma tuşuna bastığım zaman yanan yeşil ışık bir anlığına yanıp söndü, tekrar denedim tekrar aynısı oldu.
Güç kaynağında elektrik var, akım geliyor yani (350W Frisby)
her zamanki durumunda yani herhangi olağan dışı programla uğraşmıyordum...
Telefonda arkadaşa sordum o da tam emin olamadı haliyle anakart veya HDD yanmış olabilir dedi.
sizce? öneriniz?
Bilgisayarım kapandı ve açılmıyor
psu dan olma ihtimalide yüksek sonuşta frisby en dandik güç kaynaklarından biri, başka bir psu ile deneyip sonucu yazarmısın.
feel ve vestelin pabucunu dama atmayalım :)
bencede psudan. başka bi psu yla deneme şansın varsa bi dene. olmazsa psuyu tak çıkart.
şuan başka psu deneme şansım yok, ancak yarın o arkadaşla bakacağız okulda. Bu arada, psu yu söktüm ve kontrol kalemiyle kontrol ettim, dıştaki anahtar"0" konumunda da "1" konumunda da içeriden baktığım uzantılarda aynı 2 yerden akım geliyor, üçüncüden gelmiyor, normal gibi ama bence(tabi hiç teknik bilgim yok) kasanın arka dışında kalan anahtarın "0" konumunda olduğunda içeriye akım gitMEMEsi gerekmiyor mu?
ayrıca anakart veya HDD yanması büyük ihtimal mi?
teşekkürler..
çıkarıp taktım ama yine açma düğmesine basınca bir anlık ışık yeşil yanıp söndü, sanırım yarın başka güç kaynağı ile deneyecem. teşekkürler
peki en kötüsüne hazır olmak adına,
HDD yanmış olursa içindeki belge ve fotoları kurtarma ihtimalim var mı normal bir teknik servisle? (bu akşam okuduğum öyle 3000-5000 dolarlık profesyonel çözümler dışında)
Anakart yanmış olursa diğer donanımlara zarar gelmiş olabilir mi?
psu yanmış olursa yeni bir psu almak olayı normale getirir mi? getirirse yeni psu öneriniz özellik olarak nelerdir?
Çok teşekkür ederim...
zor bi ihtimal, ama olabilir.
peki en kötüsüne hazır olmak adına,1. Sabit diski çıkarıp başka bir bilgisayara ikincil disk olarak takar ve eğer çalışıyorsa verilerinizi yedeklersiniz.
HDD yanmış olursa içindeki belge ve fotoları kurtarma ihtimalim var mı normal bir teknik servisle? (bu akşam okuduğum öyle 3000-5000 dolarlık profesyonel çözümler dışında)
Anakart yanmış olursa diğer donanımlara zarar gelmiş olabilir mi?
psu yanmış olursa yeni bir psu almak olayı normale getirir mi? getirirse yeni psu öneriniz özellik olarak nelerdir?
Çok teşekkür ederim...
2. Sabit diskte sorun varsa, kurtarmanız biraz şansınıza kalmış.
3. Anakart ve diğer donanımların zarar görüp görmediğini denemeden belirleyemezsiniz.
4. Dua edin sorun sadece PSU'da olsun. Uyduruk olanlar tüm sistemi yakabilir çünkü. Kaliteli bir PSU olsa en fazla kendisi yanar çoğunlukla.
5. Ciddi birşey olduğunu sanmıyorum. Biraz ferahlatayım da sabaha kadar uyku tutmaması olmasın. :)
teşekkür ederim, özellikle ferahlatan Süleyman.'a gerçi biraz psikolojik, yoksa kaçınılmazsa zevk alacaz artık :D herkese teşekkür ederim, sorunu net bulunca yine buraya danışmaya geleceğim :) herkese şimdilik iyi akşamlar
dünkü yardımlardan dolayı herkese öncelikle teşekkür ederim. başka bir psu ile denedim ve bilg.çalıştı, sorunun -kesintisiz güç kaynağım olmasına rağmen- psu kaynaklı olduğu kesinleşti. şimdi sizden eski(frisby 350 W) psu yerine alacağım yeni psu ile ilgili görüş bakliyorum. en az kaç W olmalı ve güvenilebilecek markalar ve tavsiye siteleriniz neler? ben OCZ 400W 80+ düşünüyorum ama!?!..
şimdiden teşekkürler..
Bütçeniz nedir?
Mesela fevkalade bir ürün: OCZ550FTY-EU FATAL1TY 550W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
Ekleme: Bu arada geçmiş olsun. :)
teşekkür ederim, ucuz atlattım! bu arada bütçem 100 civarı + - 20 TL olabilir.150 ve üstü veremem yani... sanırım düşündüğüm iş görmez OCZ 400 W ??? en fazla ram(şuan 1 gb) ve ekran kartı(ati x550 256MB) 2 katına çıkar, başka güncelleme yapacağımı zannetmiyorum...
Diğer sistem bileşenleri nedir?
Anakart : Gigabyte 945 PL, LGA 775
İşlemci: Pentium D 3.4 GHz
Ekran kartı: ati X550 256 MB
Ram: 2 x 512 MB DDR II kingston
Ayrıca 2006 eylülden beri format bile atılmadı, sık sık internetteyim.. sadece geçen sene işlemci fanını değiştirdim, cooler master o da..
anakart üzerinde bir bölüm vardı bu güç kaynağından gelen gücü diğer aygıtlara aktarıyordu. büyük bir ihtimalle o yanmuştır.geçen yılda bbenim başıma geldi esd yüzünden.ram takarken oldu birdaha anakarta elektrik gelmedi. psu dan şüpelendim başka psu larla denedim ama yine çalışmadı anakart ve sonradan öğrendim ki o kısım yanmış(özür dilerim ismi şu anda aklıma gelmiyor.) tahminimce sendede öyle bir problem var. ben anakartımı garantiye gönderdim ama tamiri yokmuş yeni bir anakart almak zorında kalmıştım.
ilkay26 arkadaşım, ben psu değiştirince tamamen hiçbir şey yokmuş gibi çalıştı, sorunu anladım yani, şimdi psu önerisi bekliyorum ;) ilgine de teşekkür ederim bu arada.
400 watt OCZ işinizi görür. Şöyle birşey de alabilirsiniz:
HIGH POWER 460W GÜÇ KAYNAĞI
Peki sayın Süleyman.
sizce OCZ 400 mü High Power 460 mı? belki ileride sistemde ufak oynamalar olabileceğini de düşünürsek
http://www.vatanbilgisayar.com/t ... ils.aspx?I_ID=34240
http://www.vatanbilgisayar.com/g ... ils.aspx?I_ID=38098
bunları öneririm. 470 watt. ama madem oynama yapacaksınız daha iyi bunlar.
http://www.vatanbilgisayar.com/t ... ils.aspx?I_ID=34240
http://www.vatanbilgisayar.com/g ... ils.aspx?I_ID=38098
bunları öneririm. 470 watt. ama madem oynama yapacaksınız daha iyi bunlar.
size de teşekkürler, Gigabyte'ın olanı da kafama yattı, sağolun... anakartımdan dolayı Gigabyte adına bi sempatim oluştu, şahsıma henüz sorun yaşatmadı :D inşallah yaşatmaz da..
Güzel bir ürün, sorun olmaz.