Bilgisayarım kapanıp duruyor yardım lütfen..

guardofdeath
25-05-2010, 19:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

EP-MGF6100 M anakart ve AMD 64x2 4200 işlemcim var bilgisayarımı aldıktan 6-7 ay sonra sistem çok zorlandığında reset atıyordu. Bilgisayarı tekrar başlattığında ise işlemci sıcaklıklığı 60-70 derece arasında gözüküyordu. Bende işlemci sıcaklığının arttığını düşünerek daha kaliteli soğutması iyi bir kasa alıp ona kurdum. 1 sene kadar bununla hiçbir sorun yaşamadım. Daha sonra Ekran kartımı yeniledim ve 3 ay kadar sonra aynı sorun zorlandığında kapanma şeklinde devam etti. Kaliteli bir işlemci fanı aldım ve hiç bir fark olmadı daha sonra PSU nun neden olabileceğini düşünüp onu da yeniledim yine bir fark yok. Şu anda açılışta 34 derecede açılıyor ama kapandığında ve ben tekrar başlattığımda 70 küsürleri gösteriyor ve biraz beklemem gerekiyor açmam için ve elimle baktığımda işlemciye sıcaklığın o kadar olmadığını düşünüyorum. Bir türlü çözemedim bu sorunu bilen bir arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun. Artık işlemcimin arızalı olduğundan şüpheleniyorum veya anakartta bir sorun var.Bilen birisi varsa lütfen yardımcı olsun.

Fatih_ARMAĞAN
25-05-2010, 19:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Power suply ı yeniledim dediniz ? peki nasıl bir power suply ile yenilediniz. bilgisayarınızın aldığınız yeni ekran kartından dolayı olması gerekenden daha güçlü bir power suply a ihtiyaç duyma ihtimali yüksek. bü yüzden power suply yeterli güçte değil ise en olası ihtimal enrak kartı ve işlemciye yeterli seviyede güç gitmeyecek ve yüsek miktarda ısı meydana gelecektir..

sisteminize yeterli seviyede power suply takılı olduğundna emin olursanız sorununuz muhtemelen çözülecektir.

guardofdeath
25-05-2010, 20:32   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

daha bugün cooler master m520 model 520 watt psu aldım. Ondan da biraz sıcaklık geliyor ama bunun normal seviyede olduğunu düşünüyorum yani psu yeterli galiba.

mancınık
25-05-2010, 21:05   |  #4  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

arkadaşımınkide resetliyordu cpu fanını havayla temizledik düzeldi fan yerine oturmamış olabilir kontrol edelim fan tozdan görevini yapamıyor olabilir

guardofdeath
26-05-2010, 07:10   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

hayır fanların hepsi temiz ve çalışır durumda sürekli kontrol ediyorum böyle bir sıkıntı da yok. Acaba anakart işlemci sıcaklığını yanlış okuyor olabilir mi?

Fatih_ARMAĞAN
26-05-2010, 10:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Anakartın yanlış okuması muhtemel fakat anakart veya işlemcide den birisi sorunluda olabilir. yada işlemci fanını çoğu zaman  yerinden çıakrttıp tekrar taktığınızda işlemcinin üzerine dözgünce oturmadığındada bu tip sorunlarla çok karşılaşıyorum. teknik servisime bu tip sorunlar çok geliyor. adam temizlik yaptım pc ye diyor fanı felantemizledim diyor. ama yine rest felan atıyor diyor bi bakıyorumki fan düzgünce oturmamış . söküp yerine düzgünce oturtup tekrar taktığımda sorun ortadan kalkıyor. diğer bi önerim işlemci fanını sökün. işlemci ve fan üzerindeki eski macunları güzelce temizleyim ince bir tabaka macun sürüp tekrar yerine takmanızda fayda olabilir.

guardofdeath
27-05-2010, 01:18   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

valla denemediğim termal macun kalmadı kaç defa söküp taktım ama oda olmadı. Hani benim ümidim biostan bir sorun veya ramlarin çakışması falan olsa halledilir olacak onun dışındakiler biraz maliyetli olacağı için para vermeden önce danışayım dedim.Bunun dışında başka bir tavsiyeniz var mı acaba?

guardofdeath
28-05-2010, 22:34   |  #8  
OP Taze Üye
5 mesaj

yok mu arkadaşlar bilen birisi?